BESPLATNA DOSTAVA ZA 2 I VIŠE PORUČENA PROIZVODA

Bolne i neredovne menstruacije

Gotovo da nema žene koja bar jednom nije imala problema sa menstrualnim ciklusom.

Ako se samo ponekad javi kašnjenje, grčevi ili odlivi to nije nikakav razlog za uzbunu. Ali ako menstrualni ciklus uvek biva bolan ili potpuno izostaje po više meseci, to je svakako znak da je došlo do hormonskog disbalansa.

Pravilan vremenski ritam menstrualnog ciklusa je pokazatelj opšteg zdravlja svake žene i zato je neophodno pratiti tempo samog ciklusa. Mala odstupanja su normalna i zavise od samog organizma, koji reaguje na promenu klime i vremenskih zona.

Kad menstrualni ciklus počne da se proredjuje i ponekad ga nema po par i više meseci potrebno je svakako konsultovati ginekologa i pronaći uzrok samog izostanka ciklusa.

Šta uzrokuje poremećaj ciklusa

  • Nepravilan rad hipofize – Nepravilan rad hipotalamusa
  • Stresne situacije – Policistični jajnici
  • Endometrioza – Nepravilna ishrana
  • Hormonalni disbalans – Perimenopauza
  • Poremećaj u ishrani – Slabo formirani reproduktivni organi

Pored genetskog nasledja, pogrešne ishrane, hormonalnog disbalansa, menstrualni ciklus je poremećen kod izostanka ovulacije i tada je jasno da je došlo do opšte neravnoteže u lučenju hormona neophodnih za pravilan rad svih polnih organa.

Razlozi izostanka menstrualnog ciklusa su brojni, a mogu pored ostalog biti povezani sa korišćenjem odredjenih lekova ili kontracepcije, kao i rana faza menopauze koja je najčešće uzrokovana prekomernim stresom i u poslednjoj deceniji je sve veći broj žena sa ovim problemom, što se kasnije očitava povećanom neplodnošću.

Zato je bitno na vreme promeniti loše navike koje se svakako odnose na pravilnu i zdravu ishranu. Uvrstiti više vitamina i minerala iz voća i povrća, bez brze hrane i industrijskih preradjenih proizvoda koji sadrže niz aditiva.

Pored održavanja redovne fizičke aktivnosti i uvodjenja zdravih navika u svoj život, neophodno je dodati prirodan, biljni preparat kako bi održavali dobar rad reproduktivnog sistema – Makamu.

Makamu i neredovne menstruacije

Specifični sastav Makamu, Zlatna Maka sa jedinstvenim alkaloidima (makaudi i makaeni koji su samo u ovoj biljci) 60 nutrienata sa prirodnim C vitaminom velike koncetracije u Camu Camu, redovnom upotrebom dovodi organizam u potpunu ravnotežu i reguliše rad svih, kako endokrinih, tako i svih vitalnih organa.
Popravlja opštu i perifernu cirkulaciju, jača odbranu od stresa i tako smanjuje ili potpuno otklanja sva neprijatna stanja, daje vitalnost, odlaže starenje, održava pravilan rad endokrinih organa i tako sprečava da dodje do poremećaja i izostanka menstrualnog ciklusa.

Bolna i neredovna menstracija je sve češća kod žena i kako su hormonalni disbalansi mnogo učestaliji nego nekada, radi se o prekomernom stresu koji je glavni okidač pojave kako izostanka ciklusa tako i ostalih stanja kao što su policistični jajnici, endometrioza, neplodnost i kasnije, menopauza.

Makamu je idealni, prirodni, 100% organski preparat koji povećava otpornost na stres i prvi znaci da Makamu deluje su upravo dobro raspoloženje i više energije. 

Kako koristiti Makamu

Jedna kafena kašičica praha (3-4 gr) Makamu dnevno, promućena u nekom soku, jogurtu, vodi ili rashladjenom čaju. Minimum korišćenja je 3 meseca u kontinuitetu, a posle toga se mogu praviti pauze!

Makamu se može koristiti u dužem vremenskom periodu jer nema nikakvih kontraindikacija.

Jednostavan i najprirodniji način da dovedete telo u ravnotežu i otklonite sva neprijatna stanja koja vas prate kroz život. Neka Makamu bude vaša dobra navika!

Zatvori

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi