0

SRB  011-311-32-02    CG   020-622-400  

Herkampuri

Novosti

HERKAMPURI GENTIANELLA ALBOROSEA

U herbalnoj medicini Perua nežna gorska biljka HERKAMPURI GENTIANELLA ALBOROSEA je vekovima poznata i primenjivana kao čistač ljudskog organizma. Njeno ime na jeziku Indijanaca doslovno znači “onaj koji ide od grada do grada” i metaforički se odnosi na narodne vidare koji su obilazili nekada veliko carstvo Inka i lečili bolesne. U svesti naroda lekar i njegova lekovita biljka postali su jedno - univerzalni iscelitelj.

Herkampuri je mala, višegodišnja biljka svetlo ljubičastih ili žutih cvetova i tamno zelenih listova. Raste na obroncima peruanskih Anda na visini od 3000 metara. Od davnina lokalno stanovništvo je koristilo lišće Herkampurija za lečenje stomačnih tegoba, čišćenje i regeneraciju jetre, stimulisanje funkcije žuči i žučne kese, detoksikaciju krvi i krvnih sudova, a posebno značajno je to što ova biljka dovodi do smanjenja telesne težine.

Drevno iskustvo, kao i laboratorijska ispitivanja potvrdjuju da ova nežna, a moćna biljka čisti jetru koja je i sama najvažniji organ čišćenja u organizmu. Izuzetno gorke supstance koje ulaze u sastav Herkampurija pojačavaju lučenje digestivnih sokova i enzima, olakšavajući jetri metaboličku funkciju i sagorevanje masti. Pospešuje sekreciju žučne kiseline, poboljšava cirkulaciju i prečišćava krv, te tako sprečava taloženje lipida u krvi, kao i nagomilavanje telesnih masti koja dovode do gojaznosti.

Naučna istraživanja potvrdila su da Herkampuri u krvi snižava nivo LDL holesterola (low-density-lipoprotein, poznat kao loš holesterol) i uspešno čisti arterije.

Dokumentovana su i diuretička svojstva jer prečišćava (ispira) bubrege i pospešuje izbacivanje tečnosti. Specifični sastojci Herkampurija dovode do dobre probave, tako da nema opstipacije i stolica je redovna i uredna.

U današnje vreme, brzog i stresnog načina života Herkampuri predstavlja pravo blago jer većina stanovništva u svetu ima neke od ovih simptoma: nadimanje, loše varenje, lenja creva, neredovnu stolicu i prekomernu težinu. Svojom sposobnošću da utiče na smanjenje telesne težine, Herkampuri zauzima najznačajnije mesto u preparatima koji se koriste u lečenju gojaznosti. Savremena farmaceutska industrija na ovoj biljci bazira dijetetske proizvode za mršavljenje, često ih kombinujući sa dodatnim sastojcima koji nisu preporučljivi.

Herkampuri je biljka koja se može koristiti i u većim dozama jer nema nijedno negativno dejstvo na ljudski organizam. Regulacijom funkcije jetre, Herkampuri sprečava taloženje masnoća u tkivima, a da je pritom organizam snadbeven dovoljnom količinom energije.

Herkampuri sa svojom kompleksnom ulogom u regulisanju rada digestivnih organa i sposobnošću da reguliše telesnu težinu na prirodan način ima neprocenjljivu ulogu u fitoterapiji.

 

Prijava na mailing listu

Isporuka

Paket sa poručenom robom isporučiće Vam služba City Express-a u roku od 2-3 dana od dana poručivanja. Isporuka se vrši isključivo radnim danima, na adresu iz porudžbenice (Ponedeljak - Petak | 08:00 - 17:00). City Express ne vrši isporuku subotom!
Plaćanje se vrši direktno, kuriru City Express-a, koji će Vas kontaktirati pre dostave. Zbog rekonstrukcija ulica, Vaša dostava može da kasni.

Info

Sve naše proizvode možete kupiti:

  • u apotekama
  • u prodavnicama zdrave   hrane
  • putem interneta
  • direktnom narudžbenicom

Kontakt

  011 311 32 02

AGS TRADE d.o.o.
Bulevar Mihaila Pupina 10 d/III
11070 Novi BGD
E-mail adresa: [email protected]

  020 622 400