BESPLATNA DOSTAVA ZA 2 I VIŠE PORUČENA PROIZVODA

IMUna de Gato – Istorijat i Poreklo

Una de Gato (Mačja Kandža) – Istorijat i Poreklo

Una de Gato (Uncaria tomentosa) poznata i kao mačja kandža je tropska, trnovita, drvenasta lijana (puzavica) koja raste i preko 30 metara visine. Njena postojbina je prašuma peruanske Amazonije. Ime je dobila po malim, oštrim trnovima, koji su povijeni unazad i liče na mačije kanže. Oni omogućavaju biljci da se pričvrsti za stabla drugih biljaka i tako se penje u visinu. Unutrašnji deo kore ove biljke se koristi u medicinske svrhe.

Više od 2 000 godina ova biljka bila je nepoznata ostatku sveta, dok su je starosedeoci Amazonije koristili kao lek za mnoge bolesti. Uz pomoć nje lečili su:

  • upalne procese
  • virusne infekcije
  • zarastanja dubokih rana,
  • čišćenje organizma,
  • kao i specifičnih bolesti poput artritisa, reumatizma, gastritisa, astme, dizenterije, upala genitalno-urinarnog trakta, čira na želudcu, gonoreje, različitih vrsta tumora i raka.

I danas u plemenima koji žive oko Amazona se koristi kao i lek i kao preventiva, tako što se od njene kore prave čajevi i detoksi.

Pročitajte i: Kako se saznalo za izvanrednu lekovitost Una de Gato. 

Najnovija Istraživanja

IMUna de Gato – sveta biljka amazonskih plemena – postala je poznata zapadnoj nauci tek sedamdesetih godina prošlog veka, od kada se eksperimentalno ispituju njena mnogobrojna lekovita svojstva.

Za sada, studije su nedvosmisleno pokazale da njeni sastojci imaju snažne protivupalne, antivirusne, antibakterijske, antimutagene antioxidantne i imunostimulativne efekte na ljudski organizam. 

Fascinira njeno dejstvo na dramatično povećanje imunoloških aktivnosti i odbrambenih moći organizma. Eksperimentalno je dokazano da glikozidi iz njenog sastava sprečavaju razmnožavanje nekoliko tipova poznatih virusa, inhibiraju upalne procese i blagotvorno deluju na artritis, reumatizam i bolesti digestivnog trakta.

Neka novija istraživanja sugerišu da  IMUna de Gato, kao jedan od najjačih antioksidanata koje je priroda stvorila, može koristiti obolelima od Alchajmerove bolesti. Najintrigantnija je, svakako, eksperimentalno potvrđena sposobnost ove biljke da zaustavi rast i širenje nekih vrsta tumora, pomogne obnavljanju ćelija DNK i ne dozvoli njihovu dalju mutaciju.

Ovakvi zapanjujući klinički rezultati proučavanja IMUna de Gato bude nadu u konačnu pobedu čoveka nad nekim danas neizlečivim bolestima, te ne čudi da ju je Svetska zdravstvena organizacija proglasila za najlekovitiju biljku, otkrivenu u poslednjih 300 godina i s pravom je nazvala “biljkom XXI veka.”

Zatvori

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi