IMUNA de Gato – kontradikcije

imUna de Gato je jak biljni preparat i kada se tretira kao dijetetski suplement koristi se 1  kapsula dnevno. Sve preko te doze postaje lek.

Hirurski zahvati

Una de Gato je biljka koja sadrži jedinjenja koja utiču na razredjivanje krvi ,tako da treba prekinuti sa upotrebom 10 – 15 dana pre i posle bilo koje  hirurške intervencije. Treba biti oprezan kod osoba koje već imaju razredjenu krv, jer Una de Gato može dodatno razrediti krv i dovesti do produženog krvarenja.

Dakle pre bilo kakve hirurške  intervencije, treba prekinuti korišćenje imUne de Gato,  da bi se izbegli svi neželjeni efekti koji se mogu javiti u vidu razredjene krvi i produženog krvarenja.

Transplantacije

U slucajevima transplantacije, im Una de Gato se ne koristi zbog svojih jakih imunostimulativnih svojstava.

Krvarenje

Kod poremećaja krvarenja, može doći do usporenog zgrušavanja krvi.Neke studije pokazuju da se ponekad može javiti povećani rizik od modrica.

Autoimune bolesti

Veoma je važno poštovati propisane doze ,naročito kod pacijenata koji imaju bilo kakvu autoimunu bolest (leukemija, mutipla skleroza, lupus). Imuni sistem postaje aktivniji a tada može da dovede do aktiviranja simptoma kod navedenih bolesti auto imunog sistema.

Krvni pritisak

Osobe koje koriste lekove za sniženje krvnog pritiska ,takodje moraju da se pridržavaju uputsva o doziranju. Preporuka je da ako je krvni pritisak jako nizak ,pratiti eventualne oscilacije i smanjti dozu Une de gato .

Kontracepcija

Zbog svojih kontraceptivnih svojstava, ne preporučuje se ženama koje planiraju potomstvo, jer može doći do privremenog steriliteta.

Menstrualni ciklus

Takodje ,ne preporučuje se uzimanje Une de gato za vreme menstrualnog ciklusa, da ne bi došlo do pojačanog krvarenja.

Ne preporučuje se deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na sastojke proizvoda.

Osobe koje nemaju gore navedene bolesti, a imaju potrebu za podizanjem imuniteta zbog neke akutne bolesti kao što su grip, prehlada, razne vrste viremija…  kao i kod osoba koje su zbog hemioterapije ili same maligne bolesti ugrožene niskiom imunitetom mogu povecati dozu, ali  je obavezna konsultacija sa  lekarom.

Interakcije sa lekovima:

  • Kod osoba koje imaju probleme sa jetrom može doći do interakcije sa IMUna de Gato koja može povećati efekte i neželjena dejstva nekih lekova. Potrebno je konsultovati se sa lekarom.
  • IMUna de Gato snižava krvni pritisak i osobe sa povišenim krvnim pritiskom treba da se konsultuju sa lekarom i da smanje dozu leka za snižavanje krvnog pritiska.
  • Lekovi koji smanjuju imuni sistem (imunosupresori) mogu takodje stupiti u interakciju sa IMUna de Gato i tada se smanjuje efekat tih lekova. Ovo je važno znati kod autoimunih bolesti. Obavezno konsultovati lekara.
Zatvori

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi