0

SRB  011-311-32-02    CG   020-622-400  

Zlatna Maka

Novosti

 • Zlatna maka u kapsulama

  Zlatna maka u kapsulama

  Zlatna maka utiče na rad svih vitalnih funkcija u organizmu čoveka.
  1400.00 Din.
 • Zlatna maka u prahu 150g

  Zlatna maka u prahu 150g

  Prah korena Zlatne make je najpoznatiji prirodni hormonalni balanser.
  1950.00 Din.

Osteoporoza je poremećaj gubitka koštane mase, a tipičan je za žene u postmenopauzi, i tako može uzrokovati frakture. Do bolesti dolazi kada osteoklasti napadaju i razgrađuju kost, a osteoblasti nisu u mogućnosti potpuno obnoviti kost, kao što je u normalnim okolnostima slučaj.

Koštana masa se izgrađuje u mladosti i doba polne zrelosti. Količina koštane mase formirana je i stabilna oko tridesete godine, a nakon četrdesete se postupno gubi (do 1 % godišnje). Postoje dva osnovna oblika ove bolesti. Prvi oblik bolesti javlja se kod žena oko pedesete godine u menopauzi. Posledica je sniženja nivoa estrogena, ženskih polnih hormona. Drugi oblik osteoporoze, tzv. senilna osteoporoza, javlja se oko sedamdesete godine kao posledica slabijeg metabolizma kalcijuma u starijoj dobi.

Gotovo svaka četvrta žena starija od šezdeset godina boluje od osteoporoze. Podložnije oboljevanju su žene koje su rano ušle u menopauzu ili su im hirurški, pre 45-e godine, uklonjeni jajnici. Postoje i ostali faktori koji pogoršavaju osteoporozu: nizak rast, neuravnotežen menstrualni ciklus, anoreksija, fluoriranje vode, alkoholizam.

I muškarci mogu imati osteoporozu, a najčešći je uzrok alkoholizam. Češće se može javiti kao posledica gubitaka testosterona.
Kako bi se sprečila i preventivno lečila, preporučuje se se održavanje stalne fizičke aktivnosti, a ako postoje česti prelomi, svakako je poželjno proveriti svoj koštani sistem kod lekara specijaliste. Najpouzdanija metoda otkrivanja osteoporoze je koštana denzitometrija, odnosno merenje gustine koštane mase.

Osteoporoza se može ne samo sprečiti, već se i sve uspešnije moze izlečiti. Da li lekovima i određenim životnim pravilima koji olakšavaju bolest. Tu smo sad u dilemi. Za one koji su skloni da veruju samo oficijelnoj medicini, lekovi postoje ali imaju niz nus pojava i kondraindikacija. Njih bi trebalo koristiti samo u krajnjoj nuždi,to jest, kada iscrpimo sve blagodeti prirode i njenih neškodljivih lekovitih biljaka.

Jedna od najboljih biljaka, protiv osteoporoze je svakako zlatna maka (lepidium meyenii) koja svojom adaptogenom sposobnošću utiče na potpuni prestanak propadanja koštane mase.

Kako se propadanje koštane mase zaustavlja?

Zlatna maka sadrži makaide i makaene – alkaloidi koji postoje samo u ovoj biljci. Oni direktno utiču na uspostavljanje neurotransmiterskih veza izmedju hipofize i hipotalamusa koji se nalaze u mozgu i pospešuju obnovu veza izmedju ovih centara sa svim ostalim endokrinom (hormonskim) sistemima u organizmu. Minimum 3 meseca je potrebno da se pokrenu mehanizmi koji će uravnotežiti čitav endokrini sistem i početi da zaustavljaju napredovanje osteoporoze.

Naravno urednost to jest, svakodnevno redovno uzimanje jedne kafene kašičice je neophodno i dužina uzimanja je individualna. Zavisi koliki je poremećaj i koliko dugo traje. Posle 3 meseca uzimanja zlatne make, možete proveriti i napraviti test koštane dezintometrije. Ovaj test uradite u dogovoru sa svojim lekarom ili u odredjenim apotekama koje mesečno prave prezentaciju aparata za proveru gustine koštane mase, pa ona možete na konsultaciju sa lekarom. Svakako je bitno i u kojoj se starosnoj dobi se nalazimo ali upornost je ovde najbitnija.

Zlatnu maku možete uvrstiti kao svakodnevni dodatak ishrani i pored osteoporoze, zaustaviće mnoga stanja koja dolaze sa godinama: loša periferna cirkulacija, problemi sa hormonalnim disbalansom kao što su neplodnost, impotencija, uvećanje prostate, poremećaj endometrioza funkcije tireoidee... kasnije menopauza i andropauza.

Ova stanja koja stižu kao neminovnost sa godinama mogu se popraviti i vratiti u pravilno funkcionisanje naše telo u celosti. Redovnim uzimanjem zlatne make, kako pokazuju kliničke studije širom sveta, moguće je zaustaviti starenje ili ga barem svesti na najmanji mogući nivo. Ova biljka nema kontraindikacija i zato vredi probati jer može samo popraviti naše zdravlje.Zlatna maka i male promene navika:
* više kretanja
* boravak u prirodi
* zdravija ishrana
* izlaganje suncu
* korišćenje zlatne make

Rezultat će biti čvrste kosti i vitalnost. Zdravlje uz prirodne preparate je pravi izbor. Zlatna maka je jedina gelatinizirana maka na ovom tržistu, a to znači da je organizam bolje apsorbuje i 3 do 4 puta je jača od obične make.

Pogledati više na:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

Prijava na mailing listu

Isporuka

Paket sa poručenom robom isporučiće Vam služba City Express-a u roku od 2-3 dana od dana poručivanja. Isporuka se vrši isključivo radnim danima, na adresu iz porudžbenice (Ponedeljak - Petak | 08:00 - 17:00). City Express ne vrši isporuku subotom!
Plaćanje se vrši direktno, kuriru City Express-a, koji će Vas kontaktirati pre dostave. Zbog rekonstrukcija ulica, Vaša dostava može da kasni.

Info

Sve naše proizvode možete kupiti:

 • u apotekama
 • u prodavnicama zdrave   hrane
 • putem interneta
 • direktnom narudžbenicom

Kontakt

  011 311 32 02

AGS TRADE d.o.o.
Bulevar Mihaila Pupina 10 d/III
11070 Novi BGD
E-mail adresa: [email protected]

  020 622 400