bubuljice , kako se otarastiti bubuljica

Makamu – Prirodni Spas Od Bubuljica

Bubuljice – Kako i Zašto Nastaju 

Prvi put se sa bubuljicama “upoznamo” u pubertetu, kada počinje borba za svakoga od nas. Razlog nastanka su zapušene pore i preterano lučenje sebuma (masnoće) koje dovode do infekcije, upale, a nekad i ružnih ožiljaka. 

Kod muškaraca u pubertetu se to dešava zbog povećane količine androgenih hormona – uglavnom testosterona, dok se kod žena hormonalne promene dešavaju tokom menstrualnih ciklusa, zbog policističnih jajnika i u toku peri i menopauze. Kod žena akne mogu biti jako predvidljive – javljaju se obično u toku ili pred menstruaciju, ili u toku ovulacije. 

“Sve je to zbog hormona” – često govorimo za mnoge životne situacije. Bilo da su to emotivna stanja, ili neki simptomi koji se ponavljaju, kao što su recimo bubuljice.

Za razliku od običnih bubuljica, hormonske akne imaju tendenciju da budu duboke, cistične, bolne i upaljene. Uzrok je infekcija ili pojačan stres, jer telo u takvim situacijama oslobađa više testerona u krv, koji opet utiče na pojačano lučenje sebuma koji je prirodni ovlaživač kože, ali u prevelikoj količini izaziva nastanak bubuljica.

Akne su tvrde, ispupčene, crvene, osetljive na dodir. Javljaju se na licu (brada i duž cele vilične kosti), a može ih biti i na vratu, grudima i leđima. Jako su upaljene i iritirane i neophodno je lečenje, kako ne bi ostali ožiljci. Osim krema, losiona i antibiotika, ženama se često prepisuje i hormonalna terapija, tj kontraceptivne pilule. 

Prirodom Protiv Bubuljica 

Makamu predstavlja prirodnu alternativu lečenju bubuljica hormonskog porekla. 

Zlatna Maka deluje na uravnoteženje hormona jer se smatra da je ona prirodni stimulans hipotalamusa i hipofize, koji balansiraju ceo endokrini sistem: tiroidnu žlezdu, pankreas, nadbubrežne žlezde, jajnike i testise. Kao adaptogen, Zlatna Maka dovodi organizam u ravnotežu, a pošto je hrana, organizam je lako prepoznaje i resorbuje. 

Camu camu sa visokim sadržajem C vitamina deluje na pojačano lučenje kolagena i zaceljivanje oštećenja kože, da ne bi ostali ožiljci i tamne fleke. Zbog visokog sadržaja antioksidanata, neutrališe dejstvo slobodnih radikala, i čuva kožu od negativnih uticaja klimatskih promena i zračenja.

Makamu, kao jedinstvena kombinacija Zlatne Make i Camu Camu-a, predstavlja idealnu terapiju za uravnoteženje hormona, i lečenje hormonskih akni. 

Kako biste rešili problem sa bubuljicama ili aknama nastalih usled hormonskog disbalansa, potrebno je da uzimate preporučenu dozu duži period (tri do šest meseci). Prirodne terapije su duže od konvencionalnih, ali uz holistički pristup uvek ćete činiti pravi izbor – delovaćete na sam uzrok problema, a ne samo na smanjenje simptoma. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi