BESPLATNA DOSTAVA ZA 2 I VIŠE PORUČENA PROIZVODA

Zlatna maka – način delovanja

Peruanska maka  svijim jedinstvenim nutricionim sastavom ,pripada grupi najefikasnijih adaptogena za ljudski organizam. Adaptogeni su definisani kao supstance koje imaju sposobnost da usklade i harmonizuju reakcije tela na fizičke,hemiske,biološke i psihičke,kao i spoljašnje i unutrašnje nadražaje.

Adaptogeni su netoksične biljke,čija svojstva,to jest, hemiski sastav,vrlo efikasno utiču na zdravlje ljudi,posebno kada je reč o smanjenju stresa i na mentalnom i na fizičkom nivou.

Jednostavno rečeno,adaptogeni,pomažu organizmu čoveka da  funkcioniše u dugom vremenskom periodu bez padova energije, koncentracije, memorije… jednostavno , čuva od stresa.

Znajući da nauka svrstava stres koo jedan od najbitnijih okidača za mnoge bolesti, jasno vam je koliko je zdravo koristiti maku kao preventivu.

Koji su mehanizmi delovanja make?

Pre svega, maka sadrži jedinstvene alkaloide: makaide i makaene, koji putem trasmiterskih, neuroloških veza utiču na pravilan rad hipofize i hipotalamusa u nasem mozgu, koji posredno utiču na kompletnu ravnotežu rada svih vitalnih funkcija u organizmu čoveka. Veoma je važno istaći da hemiski sastav make, koje nema ni jedna druga biljka veoma efikasno reguliše metabolizam.

Maka sadrži sterole kao što su: kaposterol, sitosterol, betasitosterol i zajedno sa aminokiselinama kao sto su linolenska, palmitinska i oleanska ima direktan uticaj na povećanje energije, mentalne i fizičke snage, libida, plodnosti, potentnosti i očuvanju vitalnosti svih organa čoveka.

Zahvaljujući dobroj kombinaciji,karbohidrata, sterola, alkaloida, aminokiselina i retkih minerala  kao što su bakar i selen, korišćenjem make u telu se održava visok nivo energije na ćeliskom nivou i time omogućava organizmu da u svakom trenutku ima neophodnu fizičku i mentalnu izdržljivost.Upravo zato ,maku redovno koriste profesionalni sportisti kao najefikasnije prirodno sredstvo za očuvanje fizičke spremnosti kod povećanih aktivnosti.

Zatvori

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi