Kako se peruanska maka nekada konzumirala
Izvorno, u Peruu se maka nakon berbe sušila, pa zatim obavezno kuvala ili pekla. Istraživanja su pokazala i zbog čega: da bi se oslobodilo pravo (lekovito) svojstvo peruanske make, neophodno ju je termički obraditi. Gelatenizirana maka je danas najbolji proizvod za konzumaciju.
Gelatenizirana Peruanska Maka – Zlatna Maka
Gelatenizacija je stručni naziv za termičku obradu, kojom se razgrađuju skrobni lanci, što omogućava potpunu apsorpciju svih sastojaka peruanske make.
Glavni razlog zbog kojeg se radi gelatenizacija je dobijanje veće koncetracije aktivnih supstanciju što omogućava da se mnogo brže i efikasnije iskoriste sve blagodeti koje pruža Zlatna Maka.
Dodatna prednost gelateniziranog praha je prijatan i sladunjav ukus, daleko prijatniji od ukusa obične make. Osim toga, ovako se takođe omogućava da se Zlatna Maka može konzumirati u prahu, rastvorena u vodi, soku, jogurtu, čaju ili bilo kom drugom napitku.
Gelatenizacija čuva sve lekovite sastojke korena make, koji obezbedjuju dejstva na organizam, zbog kojih je maka poznata i koristi se širom sveta.