BESPLATNA DOSTAVA ZA 2 I VIŠE PORUČENA PROIZVODA

Zlatna maka – Sastav

Zlatna Maka predstavlja 100% čisti i prirodan dijetetski proizvod napravljen od različitih vrsta peruanske make.

Vrste Peruanske Make

U prirodi, peruanska maka raste u tri oblika, boje i odnosa : žuta – 60 %, crvena – 30%, i crna 10%. Za najbolji učinak i dobrobiti za ljudski organizam oduvek se koristila mešavina sve tri vrste ove biljke.

Zbog čega? Upravo jer se na taj način peruanska maka i koristila poslednjih 2000 godina. Takođe, najveći broj istraživanja koja su dokazala dobrobiti ove biljke su urađena na bazi takvog sastava.

Danas, svaka vrsta peruanske make se koristi kao zasebna vrsta, tj boja. Postoje dva su razloga za to:

 • Komercijalni proizvodjači na ovaj način više zarađuju, jer postoje velike razlike u ceni. Crvena i crna maka su skuplje od žute make (crna maka je recimo 3 puta skuplja od žute).
 • Poslednjih godina neka istraživanja pokazuju da svaka boja ima specifično dejstvo, pa ih u tom cilju koriste odvojeno.

zlatna maka

Ipak, dugogodisnja istraživanja su pokazala da, osim kod nekih specifičnih slučajeva, pravo i potpuno dejstvo peruanske make se postiže samo mešavinom sve tri vrste, i to u odnosu koji se javlja kao i u prirodi.

Zlatna Maka je napravljena od mešavine 3 vrste peruanske make u svom prirodnom odnosu: žuta 60%, crvena 30% i crna 10%. To je razlog zašto naš proizvod – Zlatna Maka ima efikasije i jače dejstvo u odnosu na druge slične proizvode.

Zlatna Maka – Sastav

Zlatna Maka ima zadivljujuće lekovito dejstvo zahvaljujući svojoj specifičnoj kombinaciji nutritivnih elemenata, a pre svega zahvaljujući onim sastojcima koji se nalaze samo u maki i to su: specifični alkaloidi, makaidi i makaeni.

Maka sadrži 59% ugljenih hidrata, 14% biljnih vlakana, 9% proteina i 2% masti uz skoro 60 različitih fitonutrijenata, pa je njena nutritivna vrednost jako visoka, poput žitarica kao što su pšenica ili pirinač.

Ključni sastojci:

 • Makaidi i Makaeni su alkaloidi koji su prisutni samo u peruanskoj maki. Oni direktno utiču na hipofizu i hipotalamus, stimulišu ih i time utiču na pravilno funkcionisanje celokupnog hormonalnog sistema
 • Mikro i Makro elementi: lako apsorbujući kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink, jod, gvožđe
 • Steroli: brasikosterol, ergosterol, kampesterol, sitosterol i ergostadienol
 • 18 amino kiselina – aspartanska, glutaminska, serin, glicin, arginin, valin, lizin, linolejska, palmitinska, oleinska, 7 od postojećih 8 esencijalnih amino kiselina
 • Uridin koji je nukleozid – izuzetno važan u razgradnji galaktoze i proizvodnji Atp-a, ima važnu ulogu u povećanju sinteze ćelijskih membrana i nekim neurološkim procesima, smatra se da povećava kognitivne sposobnosti
 • Jabučna kiselina – jedna od alfa hidroksilnih kiselina, od izuzetne važnosti jer se koriste u organskoj sintezi kao gradivni blok
 • Esencijalni minerali: kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum, sumpor, gvožđe i tragovi cinka, bakra, selena, joda, bizmuta magnezijuma i kalaja
 • Makamid – lipid, koji takođe postoji samo u peruanskoj maki, a zaslužan je za afrodizijački efekat
 • Glukozinolati i steroli: brasikosterol, ergosterol, kampesterol, sitosterol i ergostadienol
Zatvori

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi