BESPLATNA DOSTAVA ZA 2 I VIŠE PORUČENA PROIZVODA

Zlatna Maka

Zbog svog jedinstvenog sastava maka se ne može uporediti ni sa jednom drugom biljkom, jer svojim dejstvom uspostavlja idealno funkcionisanje čitavog organizma.

Zlatna Maka je brend name iz Srca Prirode, 100% čist i prirodan dijetetski proizvod, proizveden kombinacijom različitih vrsta peruanske make.

Zbog svog jedinstvenog sastava maka ne može da se uporedi ni s jednom drugom biljkom, jer svojim dejstvom uspostavlja idealno funkcionisanje čitavog organizma.

U prirodi, peruanska maka raste u tri oblika, boje i odnosa : Žuta – 60 %, Crvena – 30%, i Crna 10%.

Kako bi se postigao najbolji učinak za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma oba pola, te za iste postigla najveća dobrobit, oduvek se koristila mešavina sve tri vrste. S obzirom da se maka na taj način koristi već dve hiljade godina i sva istraživanja su urađena na osnovu tog sastava.

Danas se peruanska maka proizvodi posebno po svakoj vrsti, tačnije boji. Postoje dva razloga zašto je to slučaj:

 • Na ovaj način proizvođači više zarađuju, jer su crvena i crna maka mnogo skuplje od žute (crna maka je tri puta skuplja od žute)
 • Pojedina istraživanja, sprovedena poslednjih godina, pokazuju da svaka boja ima specifično dejstvo

Ipak, dugogodišnja istraživanja su pokazala da, osim kod nekih specifičnih slučajeva (kao na primer u slučaju dejstva crvene make na prostatu), pravo i potpuno dejstvo peruanske make se postiže samo mešavinom sve tri vrste i to u odnosu koji se javlja kao i u prirodi.

Zlatna Maka je napravljena od mešavine tri vrste peruanske make prve klase, u odnosu u kome se javlja u prirodi: žuta 60%, crvena 30% i crna 10%, sa indeksom gelatinizacije 99,6%, što doprinosi većoj koncentraciji aktivne supstance i boljoj bioraspoloživosti. To je razlog zašto naš proizvod “Zlatna Maka” ima efikasnije i jače dejstvo u odnosu na druge slične proizvode.

Originalna Zlatna Maka (brenda Srce Prirode) se prodaje u tri varijante:

Peruanska maka - Poreklo i istorijat

Peruanska maka - Poreklo

Peruanska maka (Lepidium meyenii) je koren biljke sličan rotkvici, koji je visoko cenjen zbog svojih mnogobrojnih blagodeti, pa se već hiljadama godina koristi kao prirodni lek. Pomaže u regulaciji i kontroli optimalnog funkcionisanja organizma, te pruža brojne zdravstvene koristi.

Maka izvorno potiče iz Perua i uspeva na visokim platoima Anda, na nadmorskoj visini od preko 4.000 metara. U celom svetu, lepidium meyenii je jedina biljka koja raste na toj nadmorskoj visini, a da se ciljano gaji za ljudsku ishranu. Poznata po odličnoj otpornosti na niske temperature i UV zračenje, maka ne samo da uspeva u tako surovim uslovima, nego zbog istih ima specifične osobine.

Peruanska maka
Koren Peruanske Make

Lepidium meyenii je svetsku afirmaciju dobila zahvaljujući naučnom radu peruanskog biologa Gloria Chacon de Popovici. Dr de Popovici je izjavila:
“Čast mi je što sam pre 40 godina naučno otkrila i dokazala nutricionističku i medicinsku vrednost ove jedinstvene vrste Maca (Lepidium Meyenii), biljku Anda, koja je našim predcima bila poznata hiljadama godina. Iskreno se nadam da će peruanska maka dati našoj planeti bolji kvalitet života, ne samo u sadašnjem, već i budućim vremenima.”

Peruanska maka - Istorijat

Prvi zapisi o upotrebi make datiraju još pre 2.000 godina.
Maku su upotrebljavale stare civilizacije u svakodnevnoj ishrani. Zbog svog specifičnog sastava fitonutrijenata koji imaju mnogobrojna blagotvorna dejstva na ljudski organizam, maka je važila za biljku koja čini važan sastojak u ishrani, i koja pomaže u mnogo čemu. Pored esencijalnih amino kiselina sadrži i kalcijum, selen, jod, gvožđe, bakar, kalijum, magnezijum, alkaloide, makaide i makaene. Mada brojni vitamini i minerali jesu delotvorni za uspostavljanje optimalnog funkcionisanja organizma i zdravlja, jedino peruanska maka poseduje ovaj sastav, i stoga ima nemerljivo bolji učinak od brojnih komercijalizovanih preparata na tržištu.

U vreme imperije Inka, legenda govori da su ratnici Inka konzumirali velike količine make pre nego što bi išli u borbe jer ih je redovna dnevna doza činila izuzetno snažnim. Međutim, interesantan je podatak da je vojnicima Inka nakon pobeda i osvajanja grada bilo zabranjeno da koriste maku kako bi zaštitili žensku populaciju osvojenih gradova od njihovih snažnih seksualnih nagona.

Tako je 500 godina unazad peruanska maka dobila reputaciju čarobne biljke koja daje energiju, povećava snagu, libido i plodnost.

Španski osvajači su toliko bili opčinjeni i zadivljeni dejstvom make da su jedno vreme naplaćivali porez u maki umesto u zlatu. U kolonijalnim zapisima od pre 200 godina se mogu naći podaci o količini kupovine korena make od strane španskih vlasti, a ti podaci jasno govore da je maka važila za jednu od biljaka koje uživaju gotovo neprocenljivu vrednost.

Zlatna maka - Sastav

Kao što je ranije pomenuto, peruanska maka se u prirodi javlja u tri oblika, boje i odnosa: žuta – 60%, crvena – 30%, i crna 10%.
Za najbolji učinak i dobrobiti za ljudski organizam oduvek se koristila mešavina sve tri vrste ove biljke, a najveći broj naučnih istraživanja koja potvrđuju dobrobiti peruanske make na ljudski organizam urađena su upravo na bazi takvog sastava. Potvrđeno je i da se jedino pravo i potpuno dejstvo peruanske make postiže samo mešavinom sve tri vrste, i to u odnosu koji se javlja i u prirodi.

Maka sadrži 59% ugljenih hidrata, 14% biljnih vlakana, 9% proteina i 2% masti uz skoro 60 različitih fitonutrijenata, što čini njenu nutritivnu vrednost jako visokom. Optimalna nutritivna vrednost ove biljke može da se uporedi sa nutritivnom vrednošću žitarica kao što su pšenica i pirinač.

Zlatna Maka je 100% čist organski proizvod, sačinjen od kombinacije najkvalitetnijih peruanskih maka (crne, crvene i žute). Indeks gelatinizacije iznosi 99,6% što dovodi do povećanja koncentracije aktivnih supstanci, a samim tim i do brže i bolje apsorpcije.

Nutritivne informacije:                                                 100 g                   5 g


Energetska vrednost                                           1474kJ/347kcal   74,21kJ/17,5kcal

Proteini                                                                     13,70 g                 0,7 g

Ugljeni hidrati                                                          71,70 g                 3,6 g

Masti                                                                         0,60 g                  0,03 g

Aktivni sastojci (gelatiniziran koren peruanske make (lepidium meyenii) u prahu)   100%              100%

Naša Zlatna Maka je:

 • 100% čista, prirodna maka (bez dodataka)
 • 100% Organski proizvod
 • Indeks gelatinizacije je 99,6%, što znači da je povećana koncentracija aktivnih supstanci i omogućena brža i bolja apsorbcija
 • Prah i kapsule predstavljaju najprirodniji i najjednostavniji način za dugoročno konzumiranje.

Ključni sastojci:

 • Makaidi i Makaeni – alkaloidi, prisutni samo u peruanskoj maki. Imaju direktan uticaj na hipofizu i hipotalamus, i time ih stimulišu na pravilno funkcionisanje celokupnog hormonalnog sistema
 • Mikro i Makro elementi: – lako apsorbujući kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink, jod, gvožđe, bakar
 • Steroli: – brasikosterol, ergosterol, kampesterol, sitosterol i ergostadienol
 • 18 amino kiselina – aspartanska, glutaminska, serin, glicin, arginin, valin, lizin, linolejska, palmitinska, oleinska, što čini maku jednom od biljaka koje sadrže sedam od postojećih osam esencijalnih amino kiselina
 • Uridin – nukleozid – izuzetno je važan u razgradnji galaktoze i proizvodnji Atp-a. Ima važnu ulogu u povećanju sinteze ćelijskih membrana i u nekim neurološkim procesima; smatra se da povećava kognitivne sposobnosti
 • Jabučna kiselina – jedna od alfahidroksilnih kiselina od izuzetne važnosti; koristi se u organskoj sintezi kao gradivni blok
 • Esencijalni minerali: – kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum, sumpor, gvožđe i tragovi cinka, bakra, selena, joda, bizmuta magnezijuma i kalaja
 • Makamid – lipid, koji takođe postoji samo u peruanskoj maki, a zaslužan je za efekat afrodizijaka
 • Glukozinolati i steroli: – brasikosterol, ergosterol, kampesterol, sitosterol i ergostadieno

Zlatna maka - način delovanja

Da bi se razumeo način delovanja Zlatne Make, potrebno je prvenstveno razumeti njen sastav.

Maka sadrži jedinstvene alkaloide makaide i makaene koji putem transmiterskih i neuroloških veza pozitivno stimulišu rad hipofize i hipotalamusa u našem mozgu, time posredno utičući na kompletnu ravnotežu rada svih vitalnih funkcija čoveka. Veoma je važno istaći da hemijski sastav make, koji nema ni jedna druga biljka, veoma efikasno reguliše metabolizam.

Maka sadrži sterole kao što su kaposterol, sitosterol, i betasitosterol. Zajedno sa aminokiselinama kao sto su linolenska, palmitinska i oleanska, ovi steroli imaju direktan uticaj na povećanje energije, mentalne i fizičke snage ljudskog organizma, libida, plodnosti, potentnosti i očuvanje vitalnosti svih organa čoveka.

Zahvaljujući dobroj kombinaciji karbohidrata, sterola, alkaloida, aminokiselina i retkih minerala kao što su bakar i selen, korišćenjem make uspostavlja se visok nivo energije ljudskog organizma na ćelijskom nivou čime se telu omogućava neophodna fizička i mentalna izdržljivost u svakom trenutku. Upravo zato maku redovno koriste profesionalni sportisti kao najefikasnije prirodno sredstvo za očuvanje fizičke spremnosti kod povećanih aktivnosti.

Zašto je gelatinizirana maka bolja?

Izvorno, u Peruu se maka nakon berbe suši, zatim obavezno kuva ili peče. Istraživanja su pokazala i zbog čega: da bi se oslobodilo pravo (lekovito) svojstvo make, neophodno ju je termički obraditi. Gelatenizirana maka je danas najbolji proizvod za konzumaciju.

gelatenizirana maka

Gelatenizacija je stručni naziv za termičku obradu kojom se razgrađuju skrobni lanci, čime se povećava bioraspoloživost, što omogućava potpunu apsorpciju svih sastojaka peruanske make.

Dodatna prednost gelateniziranog praha je prijatan i sladunjav ukus, daleko prijatniji od ukusa obične make. Osim toga, ovako se omogućava konzumacija Zlatne Make u prahu, rastvorene u vodi, soku, jogurtu, čaju, ili bilo kom drugom napitku.

Gelatenizacija čuva sve lekovite sastojke korena make koji obezbeđuju pozitivna dejstva na organizam, a zbog kojih je maka poznata i koristi se širom sveta.

Zlatna maka - Blagotvorna dejstva

Peruanska (Zlatna) maka za žene

 1. Reguliše METABOLIZAM (HORMONALNI DISBALANS)
 2. Ublažava neprijatne simptome PMS-a
 3. Povećava PLODNOST
 4. Povećava LIBIDO
 5. Ublažava i otklanja simptome MENOPAUZE (KLIMAKSA) i POSTMENOPAUZE
 6. Pomaže kod POLICISTIČNIH JAJNIKA
 7. Reguliše NEREDOVNE i BOLNE MENSTRUACIJE
 8. Poboljšava PERIFERNU CIRKULACIJU
 9. Otklanja NERVOZU
 10. Poboljšava RASPOLOŽENJE
 11. Povećava VLAŽNOST I MLADALAČKI SJAJ KOŽE
 12. Povećava ENERGIJU
 13. Ublažava simptome OSTEOPOROZE i PROBLEME SA ŠTITNOM ŽLEZDOM
 14. POVEĆAVA VITALNOST
 15. Deluje ANTISTRESNO
 16. Pozitivno utiče na OSTEOARTRITIS (u kombinaciji sa imUna de Gatom)

Peruanska (Zlatna) maka za muškarce

 1. Reguliše METABOLIZAM (HORMONALNI DISBALANS)
 2. Povećava PLODNOST (povećava broj spermatozoida za 150-200%, poboljšava kvalitet i pokretljivost sperme, kao i njen volumen)
 3. Pozitivno reguliše POTENCIJU
 4. Povećava LIBIDO (vraća seksualnu snagu, orgazmi su kvalitetniji, duži i intenzivniji)
 5. Pomaže kod problema UVEĆANE PROSTATE (direktno utiče na njeno smanjenje)
 6. Pomaže kod EREKTILNE DISFUNKCIJE
 7. RRešava problem PRERANE EJAKULACIJE
 8. Otklanja simptome ANDROPAUZE
 9. Povećava IZDRŽLJIVOST i SNAGU
 10. PODMLAĐUJE CEO ORGANIZAM
 11. Poboljšava RASPOLOŽENJE
 12. Povećava MENTALNE I FIZIČKE SPOSOBNOSTI
 13. Poboljšava PERIFERNU CIRKULACIJU
 14. Deluje ANTISTRESNO
 15. Pozitivno utiče na OSTEOARTRITIS (u kombinaciji sa imUna de Gato)
 16. Povećava VITALNOST

Zlatna maka - način upotrebe i doziranje

Način upotrebe

Osnovno pravilo za korišćenje Zlatne Make je njena svakodnevna i redovna upotreba u minimalnoj dozi od 2 do 5gr dnevno.

Posle tri meseca korisćenja savetuje se pravljenje pauze od 15 do najviše 20 dana. Pauza se savetuje svima, bez obzira na godine i pol, osim u slučaju kad se koristi za povećanje plodnosti.

Doziranje

Zlatna Maka se pakuje u pakovanjima od 100gr i 150gr, kao i u kapsulama.
Preporučena dnevna doza: minimum 2gr do 5gr gelatiniziranog praha ili 3×2 do 3 kapsule. Doziranje može da se poveća prema individualnim potrebama. Jedna ravna kafena kašika maka praha iznosi 2gr.

Zlatna Maka za žene: Preporučena dnevna doza za žene je 3 – 5gr gelatiniziranog praha ili 3×2 kapsule dnevno. Ukoliko se koristi prah, dovoljno je koristiti srednje popunjenu kašičicu praha rastrovenu u vodi, soku, jogurtu, mleku, mlakom čaju, šejku, smutiju…

Zlatna Maka za muškarce: Preporučena dnevna doza za muškarce je 4-5gr gelatiniziranog praha ili 3×3 kapsule dnevno. Ukoliko se koristi prah, preporučuje se puna kašičica rastvorena u vodi, soku, jogurtu, mleku, mlakom čaju, šejku, smutiju…

Napomena: Ukoliko proizvod uzimate neredovno ili manje od preporučene dnevne doze, verovatno je da će željeni rezultati izostati. Najbolje je početi sa dnevnom dozom od 2-3gr, a zatim je povećavati, u zavisnosti od individualne reakcije organizma. Zlatna Maka je dijetetski proizvod i ne zahteva lekarski recept.

Konzumiranje

Prah možete pomešati sa napitkom po volji: sokom, voćnim jogurtom, mlakim čajem, cedevitom, vodom, šejkom smutijem, mlekom, toplim napicima, i dr.

Zlatna Maka Recepti

Da saznate više o tome kako se maka prah koristi u Peruu, i naučite neke zanimljive i ukusne recepte, posetite našu Facebook stranicu Srce Prirode. Takođe nas možete zapratiti i na Instagram stranici.

Zlatna maka - kontraindikacije i sporedni efekti

Zlatna Maka je apsolutno neškodljiv preparat. Nema poznatih kontraindikacija i sporednih efekata.

Ipak, ukoliko ste trudnica, dojilja ili se oporavljate od teške operacije, pre odluke da počnete/nastavite sa korišćenjem peruanske make konsultujte se sa Vašim lekarom. Ne postoje dokumenta i saznanja o interakciji Zlatne Make sa bilo kojim lekom.

Molimo pogledajte SERTIFIKAT Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Zlatna Maka - Istraživanja i sertifikati

Zlatna Maka i menopauza (i postmenopauza)

Menopauza je za svaku ženu veoma specifična prekretnica u životu koju često prate neugodni simptomi kao što je pojačana nervoza, stalan osećaj umora, pad koncentracije, nagli napadi vrućine i preznojavanja (takozvani valunzi), iznenadno lupanje srca ili napadi panike, pa čak i anksioznost i česta apatična i depresivna stanja. Kasnije dolazi i do izostanka menstrualnog ciklusa što je znak da se nivo estrogena smanjio.

Psihološki poremećaji koje žena iskusi tokom menopauze direktna su posledica nedostatka endogenog estrogena koji utiče na aktivnost centralnih neurotransmitera u našem mozgu, posebno serotonina. Kada veza između jajnika i mozga prestane da funkcioniše (s obzirom da je uslovljena nivoom estrogena), u telu žene se javljaju poremećaji u funkcionisanju gotovo svih sistema.

Klasična medicina ženama nudi hormonsku terapiju kao pomoć za ponovno uspostavljanje optimalnog hormonskog balansa u organizmu. Iako lekari i farmaceuti uporno tragaju za idealnim rešenjem, isto nije lako naći. Pored hormonske terapije postoji i niz alternativnih preparata koji se ženama nude kako bi im se olakšao prolazak kroz menopauzu.

Peruanska maka je jedno od najboljih prirodnih rešenja za menopauzu koje se koristi širom sveta.

Zlatna Maka sadrži esencijalne amino kiseline, vitamine i niz važnih minerala koji je čine posebnom u odnosu na druga pomagala iz prirode; pored toga, maka je jedina od svih poznatih biljaka koja sadrži specifičnu vrstu alkaloida – makaidi i makaeni.
Ove supstance imaju direktan uticaj na hipofizu i hipotalamus, stimulišući ih na obnovu i produkciju, kako polnih, tako i drugih hormona. Zbog toga je, od davnina do danas, Zlatna Maka jedna od najefikasnijih biljaka za (ponovno) uspostavljanje hormonalnog balansa.

Redovnom upotrebom Zlatne Make smanjićete ili u potpunosti ukloniti neprijatne simptome menopauze i postmenopauze. Kroz ovu napornu fazu u životu ćete proći lako, gotovo bez ikakvih simptoma. Jedino što je bitno je da preporučenu dnevnu dozu konzumirate redovno, i pre nego što budete i svesni, Zlatna Maka će postati Vaš saveznik u očuvanju zdravlja i čuvar mladosti, lepote i raspoloženja.

Zlatna maka - Regulacija i balans hormona

Značaj hormona u našem organizmu je ogroman. Hormoni regulišu i održavaju celokupan metabolizam, sastav krvi i funkcionisanje organa, kontrolišu rast i razvoj različitih tkiva i deluju na gotovo sve procese u telu. Sa poremećenim radom endokrinog sistema nastaju brojne bolesti, kako tela, tako i psihe, a posledično, dolazi i do bržeg starenja.

Drevna civilizacija Inka poznavala je čudesne efekte make na regulaciju rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem, a što su kasnije potvrdile i naučne studije. Savremene studije su nedvosmisleno potvrdile da ova biljka uspostavlja hormonalnu ravnotežu u telu, obezbeđuje normalan rad svih telesnih sistema, a samim tim reguliše i psihološku stabilnost, povećanje energije i životno zadovoljstvo.

Zlatna Maka, najpoznatiji prirodni preparat za hormonalni balans će pomoći vašem suptilnom endokrinom mehanizmu da uspostavi adekvatnu ravnotežu i tako obezbedi pravilno funkcionisanje svih procesa u vašem organizmu.

Iako najpoznatiji po dejstvu koje ima na disfunkciju polnih hormona (PMS, menopauza, neplodnost, impotencija, smanjeni libido), prah Zlatne Make dokazano pozitivno deluje i na patološka stanja kao što su dijabetes, problemi sa štitastom žlezdom, hipoglikemija, gojaznosta, osteoporoza, depresija, razdražljivosta, umora, nesanica, kardiovaskularni problemi.

Pomozite svom endokrinom sistemu da se izbori sa svim izazovima modernog doba. Odlučite se za redovno korišćenje praha Zlatne Make koja će Vam za uzvrat pokloniti zdravlje i životnu harmoniju!

Zlatna maka i plodnost

Savremeno doba je sa sobom donelo užurbanost, stres, i prevelike zahteve koji su postali neki od najčešćih uzročnika psihofizičkih poremećaja, i sve učestalijeg problema dobijanja potomstva.

Mnogi parovi se suočavaju sa ovom činjenicom. Da bi plodnost kod muškarca i žena bila očuvana, najpre je potrebno da njihov reprodukltivni sistem bude u dobroj funkciji. Medicinska istraživanja ukazuju na to da se svakim danom provećava broj osoba koja imaju problem sa začećem.

Postoji dosta preparata koji mogu da pomognu procesu začeća. Najsigurnija preporuka je peruanska maka – “preparat” broj jedan u svetu za povećanje plodnosti, na prirodan i bezbedan način!

Moć make i specifičan sastav bile su poznate još drevnim Inkama, kao biljka koja ljudskom telu pomaže da uspostavi narušeni hormonalni balans i dovede ga u ravnotežu. Pored važnih amino kiselina, kao i vitamina i minerala, Zlatna Maka sadrži alkaloide (makaide i makaene). Ova specifična jedinjenja se u prirodi nalaze samo u biljci maka, i direktno utiču na pravilno funkcionisanje celokupnog hormonalnog sistema, zbog čega maka i jeste jedan od najboljih preparata za povećanje plodnosti.

Povećanje plodnosti kod žena

Neplodnost kod žena je posledica disbalansa polnih hormona. Pravi uzrok steriliteta je smanjena proizvodnja estrogena i progesterona koji su glavni pokretači začeća. Često su to direktne posledice stresa, načina života, kao i policističnih jajnika.

Međutim, studije sprovedene u poslednjoj deceniji govore da svaka druga žena ima problem sa smanjenom produkcijom hormona, što dovodi ne samo do neplodnosti već i do niza drugih poremećaja u radu polnih hormona.

Zlatna Maka svojim efikasnim dejstvom utiče na uravnoteženu i pravilnu proizvodnju hormona radom hipofize i hipotalamusa. Izlučivanjem estrogena i progesterona, ona dovodi ovulaciju u ravnotežu i stvara povoljne uslove za začeće – potpuno prirodno i bezbedno!

Povećanje plodnosti kod muškaraca

Zlatna Maka je biljka sa izuzetnim energetskim, adaptogenim, antidepresivnim dejstvom na ljudski organizam, a njena uloga kao regulatora hormona kod muškaraca je nadmašila mnoga medicinska očekivanja.

Pokazalo se da – uspostavljajući hormonalnu ravnotežu i dajući organizmu vitalnost, energiju i sposobnost lakše adaptacije – Zlatna Maka direktno povećava plodnost kod muškaraca!

Kod spermatogeneze pun efekat se dostiže nakon samo 2 – 3 meseca. Tada se očekuje i povećanje broja spermatozoida, zatim njihove pokretljivosti za 150-200%, kao i volumena ejakulata. Kao i kod žena, Zlatna Maka putem neuroloških veza poboljšava rad hipofize i hipotalamusa koji, potom, dovode do veće produkcije testosterona koji su najbitniji faktor plodnosti kod muškarca.

Važno je istaći da se mnogo bolji rezultati postižu kada Zlatnu Maku koriste oba partnera i to u neprekidnom periodu od 3-4 meseca, minimum. Konzumirajte je svakodnevno i to u preporučenoj količini (žene 3-5gr, muškarci min. 5gr) i brže ćete doći do rezultata!

Zlatna maka i PMS

Statistika je pokazala da je PMS najproblematičniji kod žena između 30 i 40 godina. Međutim, u modernom dobu, naporan PMS je sve više prisutan i kod devojčica u pubertetu, kao i kod žena u premenopauzi.

Simptomi PMS-a se razlikuju po vrsti i intenzitetu smetnji, ali im je zajednička karakteristika da se ciklično pojavljuju, uvek uz menstrualni ciklus. Glavni “krivac” je hormonalni disbalans.

Simptomi koji se javljaju u okviru PMS-a su bolovi u krstima, grčevi i nadutost u trbuhu, glavobolja, migrena, mučnina, poteškoće pri mokrenju, tegobe sa očima, akne, herpes, osip, urtikarija. Podjednako su neprijatni i psihički simptomi kao što je emocionalna nestabilnost, umor, osećanja teskobe i zbunjenosti, teškoće u koordinaciji, sklonosti povredama, promenjivosti libida, apatija i prolazna depresivna stanja.
Lekari najčešće preporučuju promene životnih navika, a terapija medikamentima kod akutnih stanja najčešće ne rešava problem, već doprinosi nastanku novih neželjenih sporednih pojava kao posledica uzimanja lekova!

Na sreću, priroda nudi odgovor: PMS sa lakoćom nestaje uz Zlatnu Maku!

Blagotvorni sastojci Zlatne Make direktno deluju na hipofizu koja “šalje komandu” jajnicima da izlučuju optimalnu količinu estrogena i progesterona, u srazmeri idealnoj za normalno funkcionisanje menstrualnog ciklusa.

Korišćenje Zlatne Make u redovnoj ishrani trajno oslobađa ženu svih neugodnih simptoma PMS-a, o čemu govore brojna svedočanstva zadovoljnih korisnica. Minimalnom dozom od 2 do 5gr dnevno i svakodnevnom upotrebom make, omogućićete svom telu da prebrodi neprijatna stanja PMS-a. Naručite Zlatnu Maku u prahu putem ovog linka.

Zlatna maka i periferna cirkulacija

Da li ste često umorni? Imate li problema sa koncentracijom? Da li su Vam ruke i stopala hladni, iako je vreme toplo? Razlog može biti loša cirkulacija. Prirodnim metodama – vežbanjem i ishranom – možemo da ublažimo problem.

Loša periferna cirkulacija utiče na neuravoteženu razmenu hormona u telu, tako da za posledicu imamo loš rad prostate, štitaste i nadbubrežne žlezde, polnih funkcija i drugih stanja koja, ukoliko se ne reše na vreme, mogu prilično da utiču na funkcije celokupnog organizma.

U prirodi jos uvek možemo naći najefikasnije, prirodne lekove za lošu perifernu cirkulaciju. Jedna od najboljih je, zasigurno, Zlatna Maka.

Oslanjajući se na neurološke veze, Zlatna Maka vrlo brzo uspostavlja pravilan rad čitavog krvotoka i vraća funkcije organizma u ravnotežu, uz konzumaciju samo jedne kafene kašičice make dnevno. Stoga se preporučuje da se ova biljka koristi kao svakodnevni dodatak ishrani.

Zabeležene su situacije potpunog rešavanja problema sa cirkulacijom nakon redovnog uzimanja Zlatne Make kod gotovo svih njenih korisnika. Nakon godina tegoba zbog posledica loše cirkulacije kao što su učestale glavobolje, loša koncentracija, hladni ekstermiteti (a sve kao posledica nedovoljnog dotoka kiseonika u organizam), korisnici Zlatne Make su prijavili nestanak problema sa lošom cirkulacijom, i propratnim simptomima iste.

Zlatnu Maku je potrebno uzimati svakog dana i redovno u dužem vremenskom periodu. Razlog zbog kog je uredan unos make neophodan je taj što je biljci potrebno vreme i konzistentnost kako bi dovela određene mehanizme organizma u red, i time uspostavila celokupnu ravnotežu periferne cirkulacije.

S obzirom na to da popravlja oštećene neurološke veze između mozga i ostalih organa, Zlatna Maka se pokazala i kao efikasan dodatak ishrani kod ljudi sa multipleks sklerozom. Pored toga što reguliše, maka u značajnoj meri i zaustavlja napredovanje bolesti.

Zlatna Maka nam obezbeđuje dobru perifernu cirkulaciju i na taj način održava telo vitalnim i funkcionalnim, čak i u poznim godinama. Kašičica Zlatne Make dnevno je čist izvor zdravlja, što je razlog više da je koristite kao svakodnevni dodatak ishrani.

Zlatna maka za prostatu

Činjenice o prostati:

Nakon 50-te godine 60% muškaraca ima uvećanu prostatu !

Nakon 60-te godine povećava se procenat uvećanja na 80% !

Činjenice o prostati:

 • Nakon 50-te godine 60% muškaraca ima uvećanu prostatu
 • Nakon 60-te godine povećava se procenat uvećanja prostate na 80%
 • Nakon 70-te godine svaki muškarac ima 100% uvećanu prostatu

Muškarci suočeni sa ovim problemom imaju sledeće simptome:

 • Slab mlaz mokraće
 • Zadrzavanje mokraće
 • Kapanje tokom mokrenja
 • Slabije pražnjenje bešike
 • Često noćno mokrenje
 • Hitnost odlaska u toilet

Kako rešiti probleme sa prostatom?

Problem rešavate uzimanjem jedne kafene kašicice Zlatne Make dnevno.

Višegodišnje iskustvo na domaćem kao i na svetskom tržistu pokazalo je da već nakon 15 do 20 dana redovnog korišćenja Zlatne Make muškarci osećaju poboljšanje, pri čemu se i smanjuju navedeni simptomi.

Dugoročno, svakodnevno korišćenje Zlatne Make dovodi do potpunog nestanka problema sa prostatom.

Kako Zlatna maka deluje na prostatu?

Zbog sadržaja alkaloida, makaida i makaena koje jedina ima u svom sastavu, Zlatna Maka pospešuje dobru perifernu cirkulaciju, naročito u udaljenim organima, kao što je slučaj sa prostatom koja je loše prokrvljena. Zlatna Maka, inače, uspostavlja dobar i pravilan rad svih endokrinih žlezda u koje spada i ova mala žlezda, izuzetno bitna za muškarce.

Istražujući dejstvo make na svoje pacijente, urolozi iz Kliničkog Centra Srbije su bili iznenađeni odličnim, efikasnim rezultatima do kojih dolazi pri konzumiranju Zlatne Make. Pri ovom istraživanju, testirani su pacijenti sa problemom uvećane prostate, a njihova konzumacija make dala je i više nego zadovoljavajuće rezultate.

Muškarci, opredelite se za prirodu, podmladite svoj ceo organizam, povećajte libido, uklonite smetnje sa prostatom prirodnim putem, a sve to korišćenjem jedne kafene kašicice peruanske make svakoga dana. Vaš organizam će Vam biti zahvalan, baš kao što je Zlatnoj Maki zahvalan veliki broj muškaraca koji su iskusili lekovitost i koristi po zdravlje ove biljke.

Zlatna Maka za pojačavanje potencije

Naša svakodnevica se svela na užurbanost, sve veći fizički i mentalni napor, stres, sve manje “normalne” međuljudske komunikacije, neizvesnost. Od muškarca se svakim danom traži sve više, i živeći pod takvim nametnutim pritiskom, muškarci neretko razvijaju problem psihološkr prirode koji se, u sve češćem broju, manifestuje impotencijom (erektilnom disfunkcijom).

Veliki broj istraživanja govori da se starosna granica muškaraca sa impotencijom sve više spušta, odnosno da sve više mladih muškaraca pati od impotencije.

Na tržištu postoje a i sve se više pojavljuju razni preparati za podizanje libida, vitamini i minerali koji nude “brzu” pomoć svakom muškarcu sa problemima erektilne disfunkcije, tvrdeći da mogu da imaju pozitivan efekat na potenciju. Pored lekova, kako u svetu tako i ovde, prisutni su i razni fito preparati za koje se tvrdi da nude pomoć u ovoj oblasti.

Najefikasnije rešenje za potenciju

Zlatna Maka je najprirodniji i najzdraviji način da pomognete svom telu. Na potpuno bezbedan način uspostavite hormonalni balans koji je neophodan za pravilno funkcionisanje svih sistema u organizmu.

Nama je važno da znate da je Zlatna Maka biljka sa izuzetnim energetskim, adaptogenim, i antistresnim dejstvom na ljudski organizam. Njena uloga u svojstvu regulatora hormona kod oba pola, nadmašila je mnoga medicinska očekivanja.

Sa zadovoljstvom Vam nudimo najčistiji i najkvalitetniji prah Zlatne Make koji će, pored opšte dobrobiti za celokupan organizam, pomoći i da rešite probleme sa potencijom. Sigurni smo da će doći do željenih rezultata ukoliko se budete pridržavali uputstava koji se odnose na redovnu upotrebu i minimalnu dozu od 5gr dnevno. Poručite Zlatnu Maku i postanite potentni u punom značenju te reči.

Zlatna Maka - najmoćniji adaptogen na svetu

Adaptogen se definiše kao prirodni biljni preparat koji povećava otpornost organizma na stres, traumu, anksioznost, mentalni i fizički zamor, kao i na sve ostale spoljne negativne uticaje. Ne postoji veštački (sintetički) adaptogen, jer niko još nije uspeo da proizvede tako kompleksno jedinjenje.

Da bi neka biljka bila adaptogen mora da poseduje sledeće karakteristike:

  1. Da je potpuno netoksična
  2. Da proizvodi opšti odbrambeni odgovor na stres
  3. Da svojim delovanjem “normalizuje” organizam
  4. Da je jak antioksidant.

Dr Hans Selye, lekar deset puta nominovan za Nobelovu nagradu, povodom svog rada na izučavanju stresa (inače, uveo je pojam stresa u savremenu medicinu) smatra da je u današnje vreme stres jedan od osnovnih “okidača” i uzroka mnogih bolesti i poremećaja. Najefikasniji način odbrane od stresa i svih negativnih posledica je korišćenje ADAPTOGENA.

Adaptogene biljke omogućavaju ljudskom organizmu da funkcioniše neprekidno i neometano, u dugom vremenskom periodu. Adaptogene biljke sposobnost da preduprede mnoge bolesti ili neprijatna stanja, a time i da olakšaju njihov tok.

Nauka još uvek nije dala potpuno jasno objašnjenje kako ove supstance zaista deluju. Poznato je da adaptogeni na poseban način deluju na biosintezu DNK i proteina i na taj način aktiviraju određene metaboličke procese, neophodne za pravilno funkcionisanje organizma. Veruje se da je glavni put dejstva adaptogena na organizam zapravo uticaj na centralni nervni sistem koji šalje poruke organima, tkivim i ćelijama.

Svakako, jedan od najmoćnijih adaptogena na svetu je Zlatna Maka.

Zlatna Maka u prahu, kao moćan adaptogen, naročito je korisna za osobe koje se bave aktivnim, dinamičnim poslovima, koje dugo rade za računarima, osobe svih uzrasta kao i one sa lošijom koncentracijom, a takođe i u slučajevima telesne i psihičke iscrpljenosti. Kombinacija tri najkvalitetnije peruanske make, kakvu poseduje Zlatna Maka, odlična su podrška zdravlju.
Naručite Zlatnu Maku u kapsulama, ili prahu od 100 ili 150gr putem ovog linka.

Zlatna Maka - Povećanje Libida

Polni odnos je vrlo važan činilac našeg zdravlja: žene koje redovno imaju seksualne odnose smanjuju rizik od moždanog udara, infarkta, raka dojke i depresije. S druge strane, muškarci, pored duge vitalnosti, redovnom seksualnom aktivnošću čuvaju fizičke i mentalne sposobnosti skoro dvostruko duže vremena.

Seks je neophodan deo našeg života, a redovan seks obezbeđuje dobro zdravlje i duži i srećniji život! Međutim, problemi koji najčešće muče muškarce vezani su za slabu potenciju – kao posledicu stresnog načina života i loših navika.

Poslednjih godina postalo je zabrinjavajuće što je erektivna disfunkciija počela da se javlja kod velikog broja mlade populacije (već u ranim dvadesetim), a nezainteresovanost za odnose gotovo jednako pokazuju i mladići i devojke.

Upravo zbog toga, pravo je blago što postoji prirodna vijagra koja je potpuno neškodljiva, a daje izvanredne rezultate! Zlatna Maka predstavlja najpouzdaniji i najprirodniji način da podignete libido i vratite seksualnu želju!

Osim što podiže libido i vraća seksualnu želju, ova biljka poboljšava potenciju, povećava plodnost, podiže broj i/ili pokretljivost spermatozoida. Povoljno utiče i na funkcionisanje čitavog organizma, pa je možete koristiti kako da unapredite svoje zdravstveno stanje, tako i kao prevenciju i postizanje zdravlja i dugovečnosti.

Prva i jedina prava Zlatna Maka u Srbiji (brend ime kompanije Srce Prirode) nastala je kombinacijom tri vrste peruanske make: crne, crvene i žute make. Koristi se isključivo originalna maka poreklom iz Perua, koja je ručno brana, a čiji je prah gelatiniziran – u cilju postizanja potpune apsorbije ove biljke i većeg i bržeg dejstva!

Zlatnu Maku možete poručiti u pakovanju od 100 ili 150grama (prah) ili u kapsulama. Saznajte više o proizvodima i poručite ovde!

Zlatna maka kapsule 100/500mg

Poruči odmah

Zlatna maka prah 150g

Poruči odmah

Zlatna maka prah 100g

Poruči odmah

Zatvori

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi

Srce Prirode

100% Čisti i Prirodni Dijetetski Suplementi