10 upozoravajućih znakova da patite od loše cirkulacije i kako da taj problem rešite

10 upozoravajućih znakova da patite od loše cirkulacije i kako da taj problem rešite

Kako krv prenosi kiseonik i hranljive materije do svih drugih delova tela, loš rad cirkularnog sistema može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, koje u prvi mah, ne bismo ni povezali sa krvotokom.

Takođe, loša periferna cirkulacija utiče na neuravoteženu razmenu hormona u organizmu, tako da za posledicu imamo loš rad prostate, tireoide, nadbubrežne žlezde, polnih funkcija i drugih stanja koje ako se ne reaguje na vreme, veoma bitno oštećuju funkcije celog organizma.

Ovih 10 znakova su uobičajeni simptomi slabe cirkulacije krvi, a ako se prepoznate u većini, onda to znači da je vreme da nešto preduzmete!

Utrnulost ekstremiteta

Sigurno ste nekad doživeli da vam utrne ruka ili noga – kao da je taj deo tela „zaspao“, a to se dešava kad dođe do prekida protoka krvi usled neuobičajenog položaja u kom sedimo ili ležimo.

Međutim, ako vam se ove epizode ukočenosti dešavaju relativno često, čak i kada niste predugo sedeli u istom položaju ili zaspali na ruci, to može biti pokazatelj ozbiljnijeg problema sa cirkulacijom.

Smanjene kognitivne sposobnosti

Baš kao i bilo kom delu tela, i vašem mozgu je potreban zdrav protok krvi kako bi ispravno funkcionisao.

Kada cirkulacija krvi postane usporena, vaše mentalne sposobnosti će se usporiti zajedno sa njom.

Ako se teško koncentrišete ili ako ste primetili da vam pamćenje nije tako dobro kao što je bilo, to može biti znak da imate lošu cirkulaciju.

Gubitak apetita

Još jedan manje očigledan simptom je gubitak apetita.

Organima za varenje hrane je potrebna krv kako bi pravilno funkcionisali i prenosili hranljive materije iz creva u ostatka tela.

Kada protok krvi uspori i varenje takođe može postati oštećeno, pa tada osećamo da nismo gladni, ali to ne znači da unosimo dovoljno hrane u organizam, što posledično ima efekte i na naš metabolizam.

Problemi sa probavom, loša cirkulacija u probavnom traktu ne uzrokuje samo gubitak apetita.

Takođe, može uticati i na sposobnost tela da dobije hranljive materije iz hrane, čime mnoge namirnice koje jedemo samo prođu kroz telo, a da nisu potpuno svarene.

Ovo dovodi do osećaja mučnine i drugih probavnih problema koji se mogu lako pogrešno dijagnostikovati i na taj način, pogrešno lečiti.

Česta iscrpljenost

Kada je krvotok usporen, krv nema kapacitet da dostavi kiseonik, vitamine, minerale po celom telu onako kako bi trebalo.

Kao što smo već pomenuli, to može usporiti metabolizam, a bez odgovarajućeg snabdevanja hranljivim materijama, celo telo će pasti u režim konzervacije – ugrađen mehanizam odbrane, pri čemu štedi onoliko energije koliko je moguće sve dok ne oseti da je teško vreme prošlo.

Rezultat ovoga je da se svakodnevno osećamo iscrpljeno i vrlo lako se zamaramo.

Oslabljen imunitet

Cirkulacija je direktno odgovorna za održavanje zdravog imunog sistema.

Kada je cirkulacija loša, vitamini i minerali koji su potrebni telu da se bori protiv infekcija, ne mogu biti isporučeni dovoljno brzo ili u dovoljnim količinama.

Osim toga, zbog smetnji u radu sistema za varanje koje često prate slabu cirkulaciju, određeni minerali i aminokiseline koje su nam potrebne kako bi telo proizvodilo enzime za pravilno funkcionisanje imunog sistema, se ne stvaraju u dovoljnim količinama.

Smanjeni libido

Loša cirkulacija može lako dovesti do problema sa reproduktivnim sistemom.

Kod žena, loša cirkulacija se može manifestovati kroz nepravilne mesečne cikluse ili problemima sa plodnošću, dok muškarci mogu imati problema sa erekcijom.

Promene u pigmentaciji kože

Kada ruke i noge ne dobijaju dovoljne količine kiseonika putem krvi, možete primetiti promenu boje kože na njima.

Ukoliko koža na vašim ekstremitetima ima jači plav ili ljubičast pod ton, možete biti prilično sigurni da vaš krvotok ne funkcioniše onako kako bi trebalo.

Hladni ekstremiteti i lako lomljivi nokti i vlasi

Ako imate lošu cirkulaciju, krv ima težu putanju do najudaljenijih delova vašeg tela, odnosno do ruku i stopala, te su oni zato hladniji od ostatka tela.

Takođe, usled nedostatka hranljivih materija u ekstremitetima, novi rast kose i noktiju može postati usporen, a istovremeno vlasi i nokti se lako lome.

Tamni krugovi ispod očiju

Iako postoji nekoliko mogućih uzroka za tamne krugove ispod očiju, slaba cirkulacija je jedna od najčešćih.

Da biste saznali da li su vaši tamni krugovi i podočnjaci posledica sporog protoka krvi, nežno pritisnite kožu na tom mestu.

Ukoliko koža izgleda svetlije kada sklonite prst, a zatim nakon nekoliko sekundi ponovo potamni, uzrok je najverovatnije povezan sa cirkulacijom.

Rešenje?

U mnogim slučajevima, jednostavne promene načina života, na primer, umereno fizičko vežbanje, mogu da učine čuda za cirkulaciju.

U prirodi još uvek možemo naći najefikasnije, prirodne lekove za lošu cirkulaciju, a jedna od najboljih je svakako Zlatna Maka zato što aktivne supstance u njoj, a pre svega alkaloidi, pomažu da se veoma brzo uspostave mehanizmi pravilnog rada naših enokrinih žlezda.

Zlatna maka uspostavlja jako brzo pravilan rad čitavog našeg krvotoka i vraća funkcije organizma u ravnotežu, a dovoljna je samo jedna kafena kašičica dnevno!

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu