Štitna žlezda

Štitna žlezda

Problemi sa štitastom žlezdom i kako ih rešiti prirodnim putem

Poremećaji u radu štitaste žlezde sve su učestaliji i pogađaju sve mlađu populaciju. Svi koji imaju problem sa štitnom žlezdom odlično znaju koliko je teško nositi se sa njim. U zavisnosti od vrste poremećaja, javljaju se simptomi umora, gojaznosti, povišenog holesterola, anksioznosti i depresije.

Zlatna Maka je preparat koji na potpuno prirodan način može rešiti probleme sa štitastom žlezdom.

Kako Zlatna Maka može da pomogne kod određenih poremećaja štitne žlezde

Oboljenja štitaste žlezde su struma, hipotireoza, hipertireoza i upala štitnjače.

Kod svakog od ovih problema Zlatna Maka može da pruži efikasnu i snažnu pomoć.

Struma

Ovo oboljenje najčešće nastaje usled nedostatka joda u ishrani, ili, ređe, usled prekomerne konzumacije strumogenih materija koje se nalaze u određenoj vrsti hrane.

Hipotireoza

Hipotireoza je stanje u kojem štitna žlezda ne proizvodi dovoljno određenih hormona koji su neophodni za pravilno funkcionisanje organizma i metaboličke procese. Ovo je vrlo čest problem, posebno kod žena i pomoć koja je potrebna ogleda se u podsticaju balansa endokrinog sistema.

Zlatna Maka kod hipotireoze može pomoći tako što svojim sastojcima delujući na hipofizu i hipotalamus pomaže pravilnom funkcionisanju endokrinog sistema.

Hipertireoza

Hipertireoza je stanje kod koga se problem sa štitnom žlezdom ogleda u njenoj prekomernoj aktivnosti, usled prekomernog lučenja tireidnih hormona. Hipertireozu ne treba shvatiti olako, jer može prouzrokovati neželjeni gubitak kilograma, ubrzati metabolizam tela, pa čak izazvati nepravilan ili ubrzan rad srca, nervozu i anksioznost.

Kada je u pitanju Zlatna Maka, dosadašnja istraživanja pokazuju da ona može da pomogne u slučaju hipertireoze. Maka podržava hipotalamus-hipofiznu osovinu koja ima glavnu ulogu u kontroli funkcije održavanja normalnog nivoa cirkulišućih hormona štitaste žlezde. Na ovaj način, Zlatna Maka pomaže endokrinom sistemu da uspostavi optimalnu proizvodnju hormona, uspostavi hormonsku ravnotežu i dovede organizam u balans.

Hašimoto tireoiditis

Hašimoto tireoiditis je autoimuno oboljenje kod koje imuni sistem ne prepoznaje štitastu žlezdu kao deo organizma i zbog toga stvara antitela kako bi je uništio. Hašimoto tireoiditis je hronično progresivno zapaljenje štitaste žlezde. Ukoliko se imunološka reakcija organizma na sopstveno tkivo štitaste žlezde ne zaustavi, može doći do hipotireoze i uvođenja supstitucione hormonalne terapije.

Veliki broj osoba koje pate od ove bolesti prinuđen je da napravi drastične promene u svom načinu života kako bi držali Hašimoto pod kontrolom.

Zlatna Maka je dobar izbor za tretman Hašimoto tireoiditisa budući da pomaže organizmu da se revitalizuje i povećava nivo energije. Takođe, svakodnevno uzimanje Zlatne Make pomaže da se suzbije osećaj premorenosti i nizak libido koji su prateći problemi ovog oboljenja. Zlatna Maka ima snažno antiinflamatorno i antioksidativno dejstvo, kao i imuno regulatorno što je veoma važno kod tretmana Hašimoto tireoiditisa.

Kako bi se umanjili problemi sa štitastom žlezdom Zlatnu Maku možete uzimati u obliku praha koji se može pomešati sa vodom, kafom, jogurtom, sokom… Takođe, postoji i u obliku kapsula koje se piju uz obrok.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu