Zlatna Maka i menopauza

Zlatna Maka i menopauza

Kako sprečiti simptome menopauze i osećati se mlađe i ženstvenije

Ukoliko prolazite  kroz perimenopauzu ili menopauzu, Zlatna Maka može da bude vaše definitivno rešenje!

Menopauza ili klimaks,predstavlja završetak  reproduktivnog perioda i prestanak mensturalnog ciklusa kod žena. Ovo je jedna od najspecifičnijih prekretnica za svaku ženu i često je praćena nizom simptoma koji mogu da budu neugodni i da prilično naruše kvalitet života.

Menopauza može da se javi već u četrdesetim godinama (kod nekih žena i ranije, što se smatra za preuranjeni klimaks), a u pedesetim se smatra za očekivanu. Period u kojem počinju da se osećaju simptomi usled fluktuacije nivoa hormona naziva se perimenopauza.

Simptomi se javljaju još u predmenopauzi, a prestanak menstrualnog ciklusa koji dolazi u kasnijoj fazi je znak smanjenog nivoa polnih hormona, prvenstveno estrogena. Kombinacija simptoma je individualna i razlikuje se od žene do žene, ali većina utiče na kvalitet života.

Lekari,  kao instant rešenje, najčešće preporučuju takozvanu supstitucionu – hormonsku terapiju, međutim takva vrsta terapije ima, kako sporedne efekte, tako i neželjena dejstva. To su razlozi da se sve češće okrećemo prirodnim i alternativnim načinima pomoći u menopauzi i smanjenju posledičnih simptoma.

Najčešći simptomi su:

 • Nagli napadi vrućine i preznojavanje – valunzi
 • Česte promene raspoloženja
 • Pad libida
 • Neraspoloženje i anksioznost, depresija
 • Pad koncentracije i hroničan umor
 • Razdražljivost
 • Napadi panike
 • Poremećaj ritma sna
 • Suvoća sluzokože vagine
 • Suvoća kože
 • Poremećaj apetita i usporavanje metabolizma
 • Osteoporoza i osteoartritis

Terapija menopauze

Kada su u pitanju prevencija i lečenje simptoma menopauze postoje dve glavne vrste terapije: supstituciona i alternativna.

Klasična medicina ženama u menopauzi nudi hormonsku terapiju kao sredstvo pomoću kog bi trebalo iznova uspostaviti optimalan hormonski balans u organizmu.  Hormoni se uzimaju u vidu tableta, flastera, kreme i injekcija.

Međutim, postoje slučajevi kada se, usled nekih pratećih oboljenja poput karcinoma dojke (nekada je kod karcinoma dojke indikovano izazivanje menopauze veštačkim putem) i venske tromboze, korišćenje veštačkih hormona ne preporučuje ili dovodi do kontraindikacija i dodatno može oštetiti zdravlje žene.

Sa druge strane postoji potpuno prirodan, organski preparat koji pomaže ženama u suzbijanju simptoma i problema u menopauzi, a za koji ne postoje nikakve kontraindikacije. Preparat Zlatna Maka je potpuno prirodno rešenje za menopauzu. Pored toga on donosi i pregršt blagotvornih dejstava na čitav organizam i čini da se žene osećaju vitalnije, imaju snažniji imuni sistem i budu pune energije.

Šta Zlatnu Maku čini odličnim prirodnim lekom za menopauzu

Zlatna Maka je superbiljka iz Perua i sadrži esencijalne i neesencijalne amino-kiseline, vitamine i niz važnih minerala koji je čine posebnom u odnosu na druge suplemente iz prirode. Pored toga, peruanska maka je jedina od svih poznatih biljaka koja sadrži specifičnu vrstu alkaloida – makaide i makaene koji su od izuzetnog značaja za rešavanje problema u menopauzi, koji delujući na hipofizu i hipotalamus uspostavljaju pravilan rad endokrinog sistema i balans u organizmu. Naročito je delotvorno njihovo neuroprotektivno dejstvo. Pored toga, maka ima i anti tumorsko dejstvo koje je veoma važno za žene. Zlatna Maka omogućava i snažniji imunitet, ima jako antiinflamatorno dejstvo, potentan je antioksidans koji sprečava oksidativni stres ćelije. Na ovaj način telu se, na potpuno prirodan način, vraća hormonalna ravnoteža i time se neutrališu simptomi menopauze, a čitav organizam podmlađuje.

Redovnom upotrebom Zlatne Make, na brz, lak i jednostavan način mogu se smanjiti ili u potpunosti ukloniti neprijatni simptomi perimenopauze, menopauze i postmenopauze.

Zlatna Maka, ukoliko se redovno konzumira, izaziva i bolje raspoloženje, revitalizovan organizam i podmlađenu kosu i kožu.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu