Borba protiv celulita: Da li ga zaista možemo ukloniti vežbanjem?

Borba protiv celulita: Da li ga zaista možemo ukloniti vežbanjem?

Više od 90% žena zna koliko je mukotrpna i zahtevna borba protiv celulita.

Mnoge od nas su probale raznorazne tretmane i kreme, neke od njih manje neke više uspešne, ali su isto tako mnoge od nas čule da se celulita možemo rešiti specifičnim vežbama i fitnesom.

Da li se radi o mitu ili istini?

Mnogi fitnes programi su opisani kao programi koji sagorevaju masnoće i umanjuju celulit.

Instruktori tvrde da, ukoliko naučimo prave pokrete i praktikujemo ove vežbe redovno, problematične zone na telu na kojima nastaje „narandžina kora“, će vrlo brzo biti glatke i čvrste.

Koliko je ovo zapravo istina?

Nažalost, izgleda da nije.

Prema nalazima i rezultatima mnogih stručnjaka i fitnes istruktora, oslobađanje od celulita zahteva mnogo više od pukog vežbanja: zdravu ishranu, dobru cirkulaciju, unos vode u organizam i dobar hormonalni balans, odnosno zdrave nivoe hormona koji regulišu nivo masnoća u telu.

Istovremeno, i genetika utiče na to koliko celulita imamo.

Nažalost, ove činjenice znače da će neke žene imati celulit bezobzira na to koliko vežbaju.

Međutim, postoje načini da smanjimo vidljivost „narandžine kore“, a to je kombinacijom nekoliko stvari: dobrim kardio fitness programom koji sagoreva masti, zatim kontrolisnom ishranom koja se bazira na manjem unosu ugljenih hidrata, od izuzetne važnosti je i dobra periferna cirkulacija, kao i zdrav balans hormnoa.

Koliko je ovo zapravo istina?

Cirkulaciju možete poboljšati redovnim masažama, kao i tuširanjem naizmenično toplom i hladnom vodom, barem pet minuta.

Zlatna maka je takođe idealna super hrana za podsticanje i održavanje zdrave cirkulacije, ali i izuzetnog hormonalnog balansa, te korišćenjem ovog suplementa.

Kada je ishrana u pitanju, trudite se da se vaš jelovnik uglavnom bazira na proteinima i povrću, a izbegavajte šećer, ugljene hidrate, alkohol, slatko voće poput banana i grožđa, kao i prerađene namirnice.

Intervalni kardio trening, koji podrazumeva promenljiv intenzitet vežbanja, je sjajan način da sagorimo višak masnoća u telu.

Takođe, vežbe za povećavanje snage i izdržljivosti mišića mogu biti od koristi jer time što se zateže mišić ispod celulita, smanjuje se i vidljivost „narandžine kore“, a koža postaje zategnutija i glatka.

Fokusirajte se na vežbe koje zatežu mišiće zadnje lože, zadnjice, bokove i kvadriceps, a praktikujte ih minimum dva puta nedeljno.

Naravno, ne zaboravite da pijete minimum 2,5 litra vode dnevno.

Izvor: WebMD.com

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu