Koža, kosa akne

Koža, kosa akne

Prirodan lek za masnu kožu, akne i probleme sa kosom

Problemi sa aknama, masnom i nečistom kožom i kosom mogu da se jave kod svake osobe, bez obzira na pol i godine starosti. U najvećem broju slučajeva uzrok ovih neprijatnosti je posledica hormonske neravnoteže.

Pored puberteta, zbog mesečnih ciklusa, trudnoće i menopauze, žene češće imaju fluktuacije u nivou i lučenju hormona nego muškarci: Žene su daleko podložnije problemima sa aknama, masnom kožom i kosom. Zbog toga im je neophodan efikasan, pouzdan i prirodan lek za masnu ili nečistu kožu, akne i probleme sa kosom.

Najčešće promene na koži i kosi koje izazivaju hormoni

Od svih problema koje hormonski disbalans može izazvati najčešći su sledeći:

Bubuljice tokom menstruacije

Jedan od prvih simptoma hormonskog disbalansa koji se ispoljava na koži u vreme menstruacije jesu akne i miteseri. U blažim slučajevima na licu se može pojaviti tek nekoliko bubuljica, dok u težim, pored lica, mnoštvo akni može da prekrije i leđa ili nadlaktice.

Ovo je uglavnom problem koji muči mlađe devojke i žene, kod kojih se potkožne i bolne bubuljice obično javljaju na donjem delu obraza, bradi i duž vilice, ali i na gornjim delovima ruku, grudima i leđima. One su karakteristični pokazatelj neravnoteže polnih hormona.

Masna koža i kos

Ukoliko se koža i kosa u nekom periodu maste brže nego što je uobičajeno, može se odmah posumnjati da je došlo do neravnoteže u hormonalnom statusu. Ove promene podstiču lojne žlezde da luče više masnoće nego što bi trebalo. Te masnoće se potom u većoj meri talože i uzrokuju mašćenje kože i kose.

Hiperpigmentacija

Još jedno stanje na koži do kojeg dolazi usled hormonskog disbalansa je poremećaj u prebojenosti kože i manifestuje se kao hiperpigmentacija ili diskoloracija kože. Ovaj problem može se manifestovati u obliku tamnih fleka na koži grudi, ispod pazuha ili pojedinim delovima lica.

Makamu preparat zdrav i prirodan lek za masnu kožu, akne i probleme sa kosom

Brojna istraživanja su dokazala da je peruanska maka, superbiljka iz doline Amazona, odlično rešenje za probleme sa kožom i kosom zahvaljujući tome što sadrži vitamine kao što su B1, B2, C i E i mnoge minerale, uključujući cink, kalcijum, fosfor i kalijum.

Studija iz 2014. godine pokazala je da polisaharidi ekstrahovani iz peruanske make imaju visoku antioksidativnu aktivnost i da su efikasni u borbi protiv oštećenja od slobodnih radikala. Ova biljka sadrži mnogo saponina – antibakterijskog jedinjenja, koje je dokazano snažno sredstvo za čišćenje kose i temena i osigurava da folikuli ostanu čisti, tako da kosa ima optimalno okruženje za rast.

Druga studija o komplementarnoj medicini, zaključuje da maka nudi zaštitu kože od UV zračenja i pomaže reparaciju kože oštećene dejstvom UV zraka na ćelijsku DNK.

Dalje, istraživanja dokazuju da maka stimuliše proizvodnju fibroblasta, ćelija koje u sloju kože sintetišu kolagen, koji kao vezivno sredstvo ima ulogu da obezbedi čvrstu mladalačku kožu.

Stoga upravo peruanska maka, udružena sa Camu Camu, biljkom sa najvećim procentom vitamina C u sebi, čini Makamu, potpuno prirodan, organski preparat koji otklanja probleme  masne kože, akni i probleme sa kosom.

Dejstvo Makamu:

  • podstiče rast kose
  • štiti kosu od štetnih spoljnih faktora
  • štiti kožu od ultraljubičastog zračenja
  • povećava sintezu kolagena u dermisu smanjujući na taj način bore i fine linije
  • poboljšava elastičnost i čvrstoću kože
  • neguje kožu
  • pomaže da koža postane blistavija

Uzimanje samo jedne kafene kašičice Makamu praha dnevno (3-5gr), na brz, lak i efikasan način pomaže u rešavanju problema sa masnom kosom, kožom i aknama. Za ovaj prirodni preparat ne postoje kontraindikacije. Najefikasnije dejstvo preparat Makamu ima ako se koristi 3 meseca u kontinuitetu, sa pauzom od 7-10 dana.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu