imUna de Gato – Prirodna Odbrana od Virusa i Ćelijskih Mutacija

imUna de Gato – Prirodna Odbrana od Virusa i Ćelijskih Mutacija

Una de Gato (Uncaria tomentosa) je tropska biljka iz prašuma peruanske Amazonije koja se dugo i sa pravom smatra najboljim imunostimulantom medju biljkama.

Studije su nedvosmisleno pokazale da njeni sastojci imaju snažne protivupalne, antivirusne, antibakterijske, antikacerogene, antimutagene, antioxidantne i imunostimulativne efekte na ljudski organizam.
Posebno fascinira njeno dejstvo na dramatično povećanje imunoloških aktivnosti i odbrambenih moći organizma.

Eksperimentalno je dokazano da glikozidi iz njenog sastava sprečavaju razmnožavanje veliki broj različitih tipova virusa, inhibiraju upalne procese i blagotvorno deluju na artritis, reumatizam i bolesti digestivnog trakta.

Najintrigantnija je, svakako, eksperimentalno potvrđena sposobnost ove biljke da zaustavi rast i širenje nekih vrsta tumora, pomogne obnavljanju ćelija DNK i ne dozvoli njihovu dalju mutaciju.

Una de Gato je dobila ime po malim, oštrim trnovima, koji su malo povijeni unazad i liče na mačje kandže.

Kako deluje Una de Gato?

Ovih 67 jedinstvenih sastojaka, (alkaloidi, glukozidi, sponini, tanini, bioflavonoidi, polisaharidi…) koji se nalaze u imUni de Gato deluju tako što čuvaju ćelije od oštećenja, mutacije i iniciraju proces fagocitoze.Mediciska ispitivanja su dokazala da se zbog toga povećava broj t-linfocita za više od 50% i na taj način se podiže imunitet.Fagocistoza: Leukociti (bela krvna zrnca) nastaju u koštanoj srži od matičnih ćelija. Oni su odgovorni za odbranu organizma, tako što bakteriju, virus ili strano telo uvuku u sebe (“pojedu je”), razgrade i tako spreče njihovu aktivnost. Taj proces se naziva 𝐟𝐚𝐠𝐨𝐜𝐢𝐭𝐨𝐳𝐚. Ali, da bi leukociti bili sposobni da to urade, potrebno je da ih ima u dovoljnom broju, kako bi brže uništili patogene i sprečili širenje infekcije. ⁣ Ima nekoliko vrsta leukocita, neutrofili i monociti nas štite od bakterija, eozinofili od parazita, bazofili od alergijskih reakcija dok su limfociti odgovorni za proizvodnju antitela. Njihov broj možete podići zdravom ishranom (voće, povrće, omega masne kiseline…), aktivnim stilom života (vežbanjem), boravkom u sauni ili boravkom na svežem vazduhu. ⁣U vremenu kada su pojačane mogućnosti za infekcije, podržite imunisistem uz dokazani preparat 𝐢𝐦𝐔𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐆𝐚𝐭𝐨⁣.

Jak organizam sa očuvanim imunitetom je uslov da ne dođe do viremija i mutiranja ćelija. Prirodna i moćna zaštita je IMUna de Gato – mačija kandža.

Dobrobiti Una de Gato biljke

Imunostimulans

Prva istraživanja su se koncentrisala na oksindolske alkaloide i to pentaciklične i tetraciklične koji su izazvali ogromno interesovanje među zdravstvenim radnicima širom sveta zbog svog snažnog dejstva na povećanje imuniteta. Zaključak iz mnogobrojnih studija objavljenih između 70-tih i ranih 90-tih godina, ističe da ovi alkaloidi uzimani i u malim dozama, povećavaju imunološku funkciju za 50-60%. Dodatno imunostimulativnim svojstvima, in vitro utvrđena su i dokumentovana antikancerogena svojstva IMUna de Gato.Više o Uni de Gato, kao imunostimulansu pročitajte ovde.

Antioksidant

Naša imUna de Gato je jedan od izuzetno moćnih antioksidanata koji su dostupni u Srbiji. Ova biljka, sa svim svojim specifičnim sastojcima, sposobna je da nas zaštiti od slobodnih radikala jer molekuliram vraća izgubljeni elektron, a da pri tom postupku ne oštećuje ostale molekule. Već vekovima je ova biljka poznata kao najbolji prirodni način da se očuva snažan imunitet.Više o delovanju kao antioksidant možete pročitati ovde.

Antiviremik i Antibakterik

Rađen je ogroman broj studija u različitim delovima sveta (Japan, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Švedska…), kako bi medicinski stručnjaci dokazanim rezultatima potvrdili da okindolski alkaloidi i to policiklični i tetraciklični imaju ključnu ulogu da drastično osnaže i uvećaju odbranbene mehanizme ljudskog tela. Bakterije i virusi koji su uzrok niza bolesti nemaju mogućnost da savladaju tu jaku barijeru koju u ljudskom organizmu pravi IMUna de Gato.
Više o tome pročitajte ovde.

Antikancerogen

U jednoj studiji koja se bavila potencijalnim antikancerogenim dejstvom IMUna de Gato, istraživači su posmatrali mutagensku aktivnost prisutnu u urinu pušača. Urin pušača inače sadrži mutagene ćelije, a nakon uzimanja Una de Gato došlo je do njihovog velikog smanjenja. Ovo istraživanje je samo jedno od mnogobrojih istraživanja delovanja imUna de Gato – Mačje Kandže, a bilo je objavljeno u časopisu Journal of Ethnopharmacy 1993.Više o antikancerogenom uticaju biljke Una de Gato pročitajte ovde.

Antireumatik

Jedna od najmoćnijih antireumatika je svakako IMUna de Gato i zahvaljujući svom sastavu deluje antiiflamatorno i analgetski. To znači da ne samo da će otkloniti bol i upalu kod artritisa, burzitisa i brojnih oblika reumatizma nego će kao antioksidant zaštititi naše ćelije od starenja i time otkloniti početni uzrok mnogih degenerativnih stanja kako koštanog tako i ostalih sistema u našem organizmu.Više o tome možete pročitati ovde.

Digestivni Sistem

Nažalost bolesti digestivnog sistema su u porastu i sve su raznovrsnije. Najčešće od njih su svakako: gastritis, ulkus, opstipacije, dispepsije, infekcije, ileus, Kronova bolest i razne vrste kolitisa. Dijagnostikovanje ovih bolesti je lakše nego u proteklim decenijama, ali svi organi koji učestvuju u procesu varenja su jedan kompleksan sistem i često nije  jednostavno tačno locirati problem.

Zato je važno kako se hranimo. Na mnoge druge stvari nemamo uticaj ali ono što unosimo u svoj organizam može biti pod našom kontrolom. Čitav je niz činilaca koji utiču na dobro funkcionisanje digestivnih organa. Šta jedemo, kada i koliko, stres kao stalni pratilac, nedostatak vremena, alkohol, nikotin kao i sve veća upotreba lekova.

IMUna de Gato ima sposobnost da čisti kopletan gastro-intestinalni trakt. Veoma je efikasna u lečenju stomačnih i crevnih poremećaja. Ne samo da je delotvorna kod gastritisa gde imunostimulacijom ojačava ćelije sistema za varenje nego veoma efikasno služi kao prirodan lek kod  čira (ulkusa) na želudcu ili dvanaestopalačnom crevu, divertikulitisa, kao i kod iritabilnog kolona.

IMUna de Gato je svakako vanredno lekovita biljka i sva njena dejstva je nemoguće opisati na jednom mestu, naročito uz činjenicu da se na mnogim značajnim medicinskim institucijama njena delotvornost svakodnevno potvrđuje.

Brinite o svom zdravlju na vreme! Naručite Una de Gato! 

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu