Kako izlečiti urinarne infekcije: 3 snažna prirodna leka

Kako izlečiti urinarne infekcije: 3 snažna prirodna leka

Ako ste barem jednom u životu imali iskustva sa urinarnim infekcijama, dobro znate koliko one mogu biti izuzetno neprijatne.

Osim stalnih odlazaka u toalet, neprijatnog peckanja, a često i bolova, urinarne infekcije mogu da se iskomplikuju i prerastu u upornu i dosadnu ešerihiju koli.

Najgore kod ove bakterije je upravo to što ona vrlo brzo postaje rezistentna na lekove, a neretko se posle izvesnog vremena i vraća, stvarajući vam još veće probleme.

Kako biste na vreme sprečili pojavu urinarnih infekcija ili se rešili već postojeće, otkrivamo vam prirodne lekove koji vam mogu pomoći da se oslobodite ovih problema za sva vremena.

Sok od peršuna

Peršun može biti izuzetan saveznik u borbi protiv urinarnih bakterija i oboljenja.

Ova biljka je prirodni dijuretik, te će pospešiti izbacivanje bakterija iz bešike, a istovremeno ima i izuzetno snažno dejstvo protiv gljivica.

Svež peršun sadrži i apiol – esencijalno ulje koje ima umirujuće i antiupalno dejstvo na bešiku i urinarni trakt.

Sok se pravi vrlo lako.

Zagrejte vodu skoro do temperature ključanja, sklonite sa ringle i stavite vezu peršuna u nju i ostavite da se ohladi.

Nakon toga, sok procedite i pijte po čašu ujutru i uveče. Naravno, ne škodi da jedete i svež peršun uz obroke

Sok od brusnice

Brusnice, bilo sušene ili kao sok, mogu biti odličan način da sprečite ili izlečite simptome urinarne infekcije.

Šaka sušenih brusnica dnevno zdrava je za imunitet, ali i za sprečavanje pojave urinarnih infekcija, a može se naći u svakoj prodavnici zdrave hrane.

Međutim, ni brusnice nisu „magični štapić“, te morate biti uporni, redovno konzumirati ove bobice ili njihov sok, ali i posetiti lekara ukoliko imate ozbiljnu upalu.

Sok se priprema tako što ćete u 0,5 l vode kuvati 30g brusnica dok polovina tečnosti ne ispari. Zatim, dodajte veliku kašiku meda i pijte tri puta dnevno po šolju toplog čaja posle jela.

Čaj od uve

Uva ili medveđe grožđe, ima snažno antibakterijsko delovanje i tako uništava bakterije i viruse urinarnog trakta.

Najjače dejstvo ima kada se koriste sveži listovi, ali možete kupiti i sasušene u prodavnicama zdrave hrane ili u apoteci.

Kašiku suvog ili svežeg lišća uve prelijte sa 250 ml ključale vode, ostavite da stoji 15 minuta, procedite i popijte bez šećera.

Sveže pripremljen čaj pijte tri puta dnevno. Izvori: WebMD.com, MindBodyGreen.com

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu