Kako Uravnotežiti Menstrualni Ciklus Na Prirodan Način

Kako Uravnotežiti Menstrualni Ciklus Na Prirodan Način

Kako sprečiti simptome menopauze i osećati se mlađe i ženstvenije

Neke žene od prvog menstrualnog ciklusa, kroz ceo život mogu imati probleme koji se ponavljaju svakog meseca i prave život, blago rečeno, nekomfornim. Neke se, nažalost, nose sa teškim PMS-om, jakim bolovima i intenzivnim grčevima, glavoboljama, jakim krvarenjima koja mogu uvesti u hroničnu anemiju i teškim funkcionisanjem u „tim danima“.

Glavni razlog je disbalans endokrinog sistema, recimo da se ne proizvodi dovoljno hormona. Mnogi lekari predlažu korišćenje kontraceptivnih pilula za regulisanje tog stanja.

Kroz pilulu, na veštački način se unose hormoni koje telo nedovoljno proizvodi i nekako se telo dovodi u balans. Pomažete organizmu, ali holistička medicina će reći da ne znate koren i uzrok, već da samo „gasite vatru“ tj lečite uzrok a ne posledicu. Ako duži vremenski period rešavate problem na ovaj način, možete rizikovati nastanak tanke sluzokože materice, pa da kad želite bebu oplođena jajna ćelija ne može da se implantira ili da posle uzimanja imate par meseci amenoreju. Uz to, kontraceptivne pilule sprečavaju ovulaciju – što, složićete se, nije poželjno u slučaju hormonskog disbalansa .

Dr. med. Hugo Malsapina savetuje da se izbegava unošenja veštačkih hormona, već da se ovaj problem reši prirodnim putem – putem biljke Mace. Zbog čega?

Peruanska Maka je sigurna, prirodna i efikasna. Ona je hrana i organizam je prepoznajem kao takvu, zbog čega je u mogućnosti da je u potpunosti apsorbuje. Podstiče jajnike i druge žlezde na stvaranje potrebnih hormona tako što deluje na hipofizu koja dalje deluje na ceo endokrini sistem i rezultira: podizanjem estrogena, progesterona i testosterona i uravnoteženjem funkcionisanja nadbubrežnih žlezda, štitne žlezde i pankreasa. Takođe, Maka pomaže da izbalansirate i uzroke koji dovode do neravnoteže: visok nivo stresa, loša ishrana i dijete, nedovoljno odmora,… jer je bogata važnim i neophodnim hranljivim elementima.

Maka nije kontracepcija, naprotiv, ona povećava plodnost. Ako želite odmor od hormonske supstitucije, ili se spremate za trudnoću, imate prirodan i zdrav izbor – Zlatnu Maku!

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu