Muči vas nesanica? Evo šta može biti uzrok insomnije i kako da je rešite prirodnim putem

Muči vas nesanica? Evo šta može biti uzrok insomnije i kako da je rešite prirodnim putem

Česta nesanica može imati veliki uticaj na kvalitet života.

Ako vam je teško da zaspite ili nekvalitetno spavate tokom cele noći, uz česte prekide i buđenja, ovaj problem se može odraziti na vaše opšte zdravlje, ali i na vaš rad.

Ovo su neki od najčešćih faktora koji dovode do nesanice.

ANKSIOZNOST I STRES

Da li vas puno toga tišti i brige vašem umu ne dozvoljavaju da miruje, te samim tim, ne možete ni da zaspite?

Posledice brzog života, stvari koje treba uraditi, završiti, mogu biti uzrok anksioznosti i stresa, a često nismo ni svesni da se naše telo nalazi u ovom stanju.

Kontinuirana izloženost stresu može dovesti do mnogo ozbiljnijih bolesti kao što su kardiovaskularna oštećenja na srcu i mozgu, povišen krvni pritisak, depresija, disbalans hormona, neplodnost, loša periferna cirkulacija, pad imuniteta, i drugo.

Nažalost ne postoji magično rešenje kojim možete otkloniti stres, ali biljka koje se definitivno pokazala kao vrlo uspešan, prirodni lek protiv stresa je Zlatna maka, koja sadrži alkaloide (makaidi i makaeni) koji veoma efikasno dovode u ravnotežu čitav organizam i uz redovnu upotrebu vitalizuju telesne i moždane funkcije.

MASNA I PRŽENA HRANA

Istraživanja su pokazala da i to kako se hranite može imati puno uticaja na kvalitet sna.

Vrlo masna hrana, poput pomfrita i drugih prženih jela ili namirnice koje su „teške“ za varenje noću, ne samo da mogu prouzrokovati višak kilograma i holesterol, već i ometati ciklus spavanja.

Ako patite od nesanice, za večeru je najbolje da jedete hranu bogatu magnezijumom, recimo zeleno lisnato povrće, poput kelja, kupusa ili blitve, jer se pokazalo da ono popravlja kvalitet sna.

SKRIVENI KOFEIN

Sigurno znate da kafu i energetska pića nije dobro konzumirati u večernjim satima, jer ozbiljno mogu poremetiti san, ali da li ste znali da se kofein takođe nalazi i u čaju i drugim bezalkoholnim pićima, kao i u čokoladi?

Što čokolada sadrži više kakaa, to u sebi ima i više kofeina, a neke mogu sadržati i do 80 miligrama, kao limenka nekog energetskog pića.

Takođe, nikotin koji se nalazi u duvanu, može biti još jedan uzrok nesanice.

REDOVNO PRANJE JASTUKA I MENJANJE JASTUČNICE

Čini se vrlo jednostavno rešiv problem, ali mnogi nisu ni svesni da uzrok insomnije može biti baš u ovome.

Ako ne perete i ne menjate jastuk često, može biti pun grinja – štetočina koje su jedan od najvećih alergena.
Istraživanja su pokazala da ljudi koji imaju alergije imaju veće šanse da pate od insomnije, zato je redovno pranje jastuka, ne samo jastučnice jako bitno, a idealno rešenje je da nabavite anti- alergijski jastuk.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu