Menstruacija

Menstruacija

Prirodno rešenje menstrualnih problema

Neredovna menstruacija, izostanak ciklusa, različita dužina trajanja menstrualnog ciklusa, jačina krvarenja, iz meseca u mesec su nešto sa čime se veliki broj žena susreće tokom reproduktivnog perioda. Srećom, danas postoji prirodan i potpuno bezbedan način koji će učiniti da problemi sa menstrualnim ciklusom postanu stvar prošlosti.

Šta sve može uzrokovati probleme sa menstruacijom

Mnogi faktori mogu dovesti do izostanka mesečnog ciklusa i neredovne menstruacije i da bi pronašli efikasno rešenje neophodno je da se razumeju u potpunosti.

Među najčešćima su:

• Neravnoteža hormona estrogena i progesterona

Kako je menstrualni ciklus u potpunosti pod kontrolom hormona estrogena i progesterona, upravo njihov disbalans je razlog neredovnih ciklusa

• Stres

Pod stresom se luči hormon kortizol koji utiče na nivo estrogena i progesterona i dovodi do poremećaja hormonskog statusa

• Ishrana

Hrana takođe može biti uzrok kašnjenja ili izostanka menstruacije, kao i promene u težini. Preveliki unos prostih ugljenih hidrata može dovesti do toga da telo proizvodi različite količine određenih hormona, koje se mogu poremetiti kada dođe do ovulacije. Sve to može dovesti do izostanka menstrualnog ciklusa.

• Previše vežbanja

Iako je vežbanje zdravo i svakako preporučljivo, preterani fizički napor – nije. Ukoliko se previše energije troši na vežbanje, organizmu ne preostaje dovoljno energije za sintezu hormona.

• Lekovi

Do izostanka menstruacije može doći i prilikom uzimanja određenih lekova.

• Sindrom policističnih jajnika

Osim što izaziva stvaranje cista na jajnicima, čime se remeti redovna ovulacija, ovaj sindrom često dovodi i do izostanka ili poremećaja menstrualnog ciklusa.

• Štitasta žlezda

Kako štitasta žlezda kontroliše rad metabolizma, njen poremećaj može da rezultira i izostankom menstruacije.

• Predmenopauza i menopauza

U ovom životnom razdoblju dolazi do promena nivoa hormona u telu žene, što može dovesti do problema sa menstruacijom, a simptomi se mogu javiti i do devet godine pre menopauze.

Efikasna pomoć kod problema sa menstruacijom

Budući da se promena u hormonalnom statusu i disbalans endokrinog sistema nalaze u korenu problema menstrualnog ciklusa, lekari najčešće kao rešenje predlažu kontraceptivne pilule. Na ovaj način se u organizam veštački unose hormoni koje telo nedovoljno proizvodi i tako se pokušava da se telo vrati u stanje ravnoteže. Međutim, iako ovakva praksa trenutno može da otkloni probleme, ona se zapravo bavi samo simptomima dok uzrok nastavlja da opstaje, kao i potreba za ponovnim uzimanjem ovih pilula.

Takođe, ukoliko se duži vremenski period problem rešava na ovaj način, postoji rizik od izostanka menstruacije i nastanak tanjenja sluzokože materice, što može dovesti do novih problema u trudnoći. Naime, može se dogoditi da oplođena jajna ćelija ne može da se ugradi u istanjenu sluzokožu materice, što otvara niz novih problema.

Srećom, postoji rešenje problema sa menstruacijom koje je potpuno neškodljivo i 100% prirodno – Makamu

Preparat Makamu je od ogromne pomoći za regulaciju neredovnih menstruacija, odnosno regulaciju hormonalnog balansa, pomaže kod sindroma policističnih jajnika, stresa i mnogih drugih uzroka izostanka menstruacije.

U pitanju je preparat koji čine dve superbiljke iz doline Amazona –  peruanska maka i Camu Camu.

Peruanska maka se u potpunosti apsorbuje u crevima. Njeni sastojci podstiču rad jajnika i žlezdi u organizmu žene u stvaranju dovoljnog i uravnoteženog broja hormona. Ovo se postiže tako što Makamu potpuno prirodno utiče na rad hipofize, „koja je majka svih hormona“, koja dalje deluje na ceo endokrini sistem i rezultira: podizanjem estrogena, progesterona i testosterona i uravnoteženjem funkcionisanja nadbubrežnih žlezda, štitne žlezde i pankreasa.

Takođe, Makamu je bogat važnim i neophodnim hranljivim elementima.
Važna napomena: Makamu nije sredstvo za kontracepciju. Naprotiv, ovaj prirodni organski preparat povećava plodnost.
Ako želite odmor od hormonske supstitucije, ili se spremate za trudnoću, imate prirodan i zdrav izbor – Makamu!

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu