Ovih 8 prirodnih diuretika efikasno regulišu krvni pritisak

Ovih 8 prirodnih diuretika efikasno regulišu krvni pritisak

Kada govorimo o diureticima, većina ljudi odmah pomisli na lekove. Međutim, hrana, preciznije povrće i pojedine biljke, mogu biti odlični prirodni diuretici, koji mogu da pomognu u uklanjanju viška tečnosti iz organizma, zatim pri lečenju išijasa, kamena u bubregu, limfnih otoka, PMS-a, poremećaja jetre i visokog krvnog pritiska.

Ukoliko vas muče ova oboljenja ili želite da sprovedete detoksikaciju organizma, ovo su namirnice koje biste trebali da uvrstite u vaš jelovnik.

Beli luk

Ne samo da pomaže pri čišćenju organizma, beli luk može biti od pomoći i ukoliko patite od visokog krvnog pritiska. Istraživanja su pokazala da je beli luk u obliku tableta najefikasniji, mada ćete svakako imati koristi i od sirove namirnice, a pritisak možete smanjiti i do 10%!

Limun

Limun je takođe efikasan ukoliko imate problema sa visokim krvim pritiskom, i često je jedna od prvih namirnica koja se preporučuje kao prirodni lek za mnoga oboljenja. Pored toga što ojačava imuni sistem, limun može biti od pomoći i pri lečenju infekcija urinarnog trakta. Za najbolje rezultate, jednostavno dodajte sok od jednog limuna u litar i po vode koju ćete popiti tokom dana.

Krastavac

Krastavac sadrži visok procenat vode i kao takav je odličan prirodni diuretik. Takođe, poznato je da sadrži veliku količinu silicijuma, koji čini kosu i nokte snažnijim i sjajnijim, kao i sumpora, koji pomaže pri eliminaciji mokraćne kiseline iz bubrega. Krastavac je zbog toga odlično rešenje ako se osećate naduveno i natečeno.

Šargarepa

Šargarepa spada među povrće sa najefikasnijim diuretičkim dejstvom zbog vitamina, minerala i antioksidanata koje sadrži. Samo neke od fitohemikalija koje se mogu pronaći u šargarepi su lutein, likopen, karoten, zeaksatin i ksantofil, a one pospešuju detoksikaciju i ubrzavaju metabolizam.

Špargla

Ukoliko tragate za namirnicom koja ima nisku kalorijsku vrednost, a sadrži puno vitamina i minerala, poput folne kiseline, vitamina A, vitamina B i vitamina C, onda se špargla svakako mora naći na vašem tanjiru. Ovo povrće sadrži glutation koji je jedan od najvažnijih antioksidanata, a pored toga ima i antikancerogena dejstva. Pored toga, asparagin, aminokiselina koju možemo pronaći u špargli, je efikasan diuretik i pomaže u lečenju otoka, artritisa i reume.

Đumbir

Bilo da ga unosite u organizam u izuzetno malim količinama, kao začin i dodatak obroku, ili redovno pijete čaj od đumbira, ova korenasta biljka je vrlo moćna i efikasna u detoksikaciji organizma, ali i osnaživanju imuniteta. Đumbir je fantastičan ukoliko imate problema sa zadržavanjem vode u organizmu.

Celer

Da li ste znali da se celer preporučuje pri lečenju poremećaja bešike, cistitisa i drugih problema sa bubrezima, zbog svojih diuretičkih sposobnosti? Celer povećava stopu proizvodnje urina i tako ubrzava izlučivanje mokraćnih kiselina.

Paradajz

Oko 90% paradajza se sastoji od vode. Pored toga, paradajz u sebi sadrži i antioksidante poput likopena, beta-karotena, vitamina C i selena. Ovi antioksidanti sprečavaju oštećenja u telu koja mogu nastati dejstvom slobodnih radikala, poput starenja tkiva, ali i razvoju brojnih degenerativnih oboljenja.

Savet plus

Ukoliko istovremeno želite da smanjite krvni pritisak, regulišete nivo holesterola i uspešno smanjite telesnu težinu, biljka Herkampuri ima čitav niz veoma specifičnih nutrijenata od kojih su najznačajniji gorki glukozidi.

Ova jedinjenja svojim hologognim i holeretičnim dejstvom na najefikasniji način uspostavljaju dobru funkciju ključnih uloga koje imaju jetra, žuč i žučni putevi, a samim tim i čitav digestivni sistem. Herkampuri se preporučuje jer deluje kao diuretik i detoksifikator, sagoreva masti, utiče na metabolizam i reguliše ga, smanjuje masne naslage bez rizika da izazove anoreksiju, i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu