PMS

PMS

Kako da se prirodnim putem oslobodite PMS simptoma

PMS, ili predmenstrualni sindrom, predstavlja skup simptoma koji se kod nekih žena javlja i do desetak dana pre početka ciklusa. Neki od simptoma PMS-a su promene raspoloženja, osećanje malaksalosti, želja za određenim namirnicama (najčešće su to čokolada, testo, brza hrana…) nervoza, preterana osetljivost, zadržavanje tečnosti, apatija, depresija.

Procenjuje se da se čak 3 od 4 žene u nekom period svog života susretne sa ovim sindromom.

Većina žena koje jednom mesečno prolaze kroz, često veoma teške oblike PMS-a, traže način kako da ga se zauvek reše.

Na sreću, postoji sasvim prirodno rešenje za otklanjanje simptoma i tegoba tzv. predmenstrualnog sindroma.

Kako otkloniti simptome PMS-a?

Do pojave PMS simptoma dolazi usled naglog pada hormona progesterona i estrogena što dovodi do slabijeg lučenja serotonina (hormona sreće) i endorfina (hormona otpornosti na bol i dobrog raspoloženja). Sve to uzrokuje da se tokom dana koji prethode menstruacije  žene osećaju loše, nemoćno – i psihički i fizički.

Postavlja se pitanje koja su moguća rešenja ovog velikog problema?

U savremeno doba, stvari su došle do toga da neki lekari čak prepisuju i antidepresive nekoliko dana,  dok traju PMS simptomi. Pored medikamentoznih terapija koje mogu imati i značajnija neželjena dejstva, postoji nekoliko načina pomoću kojih žena efikasno može da ublaži ili potpuno ukloni simptome PMS-a.

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost – veoma je važna i delotvorna.

Pri tome nije neophodno preduzimati intenzivne fizičke vežbe, kao što su teretana ili svakodnevno trčanje. Sasvim je dovoljno da svakoga dana sebi priredite jednu brzu šetnju od 45 minuta. To direktno indukuje lučenje serotonina i ublažava napetost.

Promena načina ishrane

Važnu ulogu u otklanjanju i kontroli PMS-a ima i pravilna ishrana. Ona mora da bude raznovrsna – bogata vlaknima, uz svakodnevni unos voća i povrća i smanjen unos soli (redovan unos povrća obezbeđuje dovoljan unos natrijuma). Treba se paziti i skrivenih soli koje se nalaze u suhomesnatim proizvodima, turšiji, konzervisanoj hrani…

Pravilna ishrana za neke žene može biti veliki izazov jer zahteva nabavku, adekvatno pripremanje i odabir namirnica, pravilnu obradu i način kuvanja. Ipak, to je je mali ulog za veliku korist i olakšanje koje time rezultira.

Upotreba Makamu preparata

Makamu preparat je 100% prirodni proizvod za uklanjanje neprijatnih simptoma PMS-a. Pored toga što je preparat prirodnog i kontrolisanog porekla, jednostavan je za upotrebu, a i pruža niz dodatnih koristi. Vrlo je važno da se dobro upoznate sa proizvodom  i njegovim dejstvom.

Makamu – prirodno rešenje za PMS

Makamu je prirodni dijetetski suplement i namenjen je ženama svih starosnih dobi. On pruža apsolutno prirodno rešenje za smanjenje simptoma PMS-a. Pored toga, Makamu ima blagodetne efekte na celokupno zdravlje žene.

Svojom sposobnošću da napravi ravnotežu u funkcionisanju endokrinih organa, Makamu brzo i efikasno dovodi organizam u stanje hormonalnog balansa. Istovremeno ojačava zdravlje, podiže nivo dobrog raspoloženja i osigurava vitalnost.

Kako Makamu utiče na PMS?

U sastavu Makamu preparata nalaze se dve vrlo zdrave biljke. To su Peruanska maka i Camu Camu – dve efikasne i lekovite superbiljke. Direktno utiču na smanjenje simptoma i problema koje svakog meseca donosi PMS.

Mehanizam dejstva Makamu preparata je sprečavanje naglih promena u telu koje se dešavaju za vreme PMS perioda. Naučne pretpostavke su da to čini preko hipofizno-gonadne osovine. Direktnim dejstvom na hipofizu maka jajnicima šalje informaciju da izlučuju optimalnu količinu estrogena i progesterona i to u odnosu koji je idealan za normalno funkcionisanje menstrualnog ciklusa.

Na taj način Makamu održava dobar balans hormona, centralnu i perifernu cirkulaciju kao i pravilno funkcionisanje metabolizma celokupnog organizma, čime se sprečavaju svi simptomi PMS-a.

Pored toga, peruanska maka koja se nalazi u Makamu preparatu ima dejstvo antioksidansa, smanjuje umor i povećava nivo energije, ima neuroprotektivno i antidepresivno dejstvo. Makamu preparat osnažuje orgazam, naročito u danima pred menstrualni ciklus kada može doći do promene u nivou seksualne želje.

Kako se koristi Makamu?

Makamu preparat je u obliku praha i u kapsukana. Potrebno je uzimati jednu srednje popunjenu kafenu kašičicu (oko 3-5 grama) dnevno. Najbolje je razmutiti ga u čaši vode, soka, jogurta ili čaja i popiti uz doručak.

Ukoliko se odlučite za kapsule, piju se dve kapsule tri puta dnevno (uz obrok).

Makamu se uzima svakodnevno.

Važno je napraviti pauzu od desetak dana na svaka 3 meseca, kako ne bi došlo do zasićenja.

Makamu preparatu treba oko 2-3 nedelje da počne sa dejstvom zato ne treba odustajati već istrajati sa uzimanjem ovog preparata kako bi se videli rezultati i osetile njegove blagodeti.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu