Regulacija hormona

Regulacija hormona

Prirodan način za postizanje hormonskog balansa

Nadutost, opadanje kose, nagle promene raspoloženja, problemi sa kilažom, osetljivost, povišen šećer, nedostatak koncentracije samo su neki od glavnih pokazatelja da je u organizmu nastao hormonalni disbalans.

Koliko opasan može biti poremećaj hormona?

Značaj hormona u organizmu je ogroman. Oni regulišu i održavaju celokupan metabolizam, sastav krvi i funkcionisanje organa, kontrolišu rast i razvoj različitih tkiva i deluju na gotovo sve procese u telu.

Hormoni osiguravaju da se svi procesi u telu odigravaju u fiziološkim granicama i da se postigne homeostaza metabolizma.

Hormonalni disbalans ukazuje da postoji poremećaj u radu endokrinog sistema što direktno dovodi do brojnih bolesti od kojih neke mogu biti i veoma ozbiljne. Hormonalnom disbalansu se mora ozbiljno pristupiti, u suprotnom zanemarivanje može da ima veoma ozbiljne posledice. Najbolje je reagovati što pre i organizam ponovo dovesti u balans.

Kako dolazi do problema sa hormonima

S vremena na vreme, svako može iskusiti probleme sa hormonalnim disbalansom u nekom trenutku svog života. On može nastati usled različitih uzroka kao što su stres, korišćenje određenih lekova i kontraceptivnih pilula, neadekvatna ishrana, infekcija, trovanja, u trudnoći, nakon porođaja, u pubertetu, ili u menopauzi.

Danas, usled brzog načina života, problemi sa horomnima postaju veoma česti kod velikog broja ljudi. Na žalost, neretko se dešava da kada je problem sa hormonima u ranoj fazi osoba nije ni svesna da se u organizmu dešavaju ozbiljne promene.

Postoji jednostavan način da se preventivno deluje na probleme sa hormonima i da se pomogne organizmu da se što pre vrati u stanje ravnoteže i zdravlja.

Zlatna Maka – prirodna pomoć za probleme sa hormonima

Drevna civilizacija Inka poznavala je čudesne efekte koje peruanska maka ima na regulaciju rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem, što je kasnije potvrđeno i brojnim naučnim studijama. Savremena istraživanja su nedvosmisleno pokazala da peruanska maka:

  • uspostavlja hormonalnu ravnotežu u organizmu,
  • obezbeđuje normalan rad svih sistema,
  • reguliše mentalnu stabilnost,
  • povećava energiju i životno zadovoljstvo.

Zlatna Maka, najpoznatiji prirodni preparat za hormonalni balans je efikasna pomoć endokrinom sistemu u uspostavljanju hormonalnog balansa i pravilnom funkcionisanju svih procesa u organizmu.

Iako najpoznatiji po dejstvu koje ima na disfunkciju polnih hormona (PMS, menopauza, neplodnost, impotencija, smanjeni libido), prah Zlatne Make pozitivno deluje i na patološka stanja kao što su dijabetes, problemi sa štitastom žlezdom, osteoporoza, depresija, razdražljivost, umor, nesanica…

Upotrebom Zlatne Make organizam se ponovo dovodi u balans i hormoni uspostavljaju svoj fiziološki ritam.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu