Metabolizam

Metabolizam

Rešenje problema sa metabolizmom na prirodan i zdrav način

Problemi sa metabolizmom imaju veoma ozbiljne posledice po zdravlje. Neophodno je odmah obratiti pažnju na njih i pristupiti njihovom rešavanju.

Usporen metabolizam dovodi do toga da se kilogrami, i pored uloženih napora i smanjenog unosa kalorija, ne smanjuju. To posledično može dovesti do osećanja apatije i depresije.

S druge strane, ubrzan metabolizam čini da osoba ne može da postigne adekvatnu uhranjenost što opet lako dovodi do oslabljenog imuniteta i slabljenja srčane i plućne funkcije.

S obzirom da metabolizam označava život, od najveće je važnosti da ga dovedemo  u stanje ravnoteže. Najbolji način je da to bude na prirodan i zdrav način. To omogućava preparat Zlatna Maka.

Zlatna Maka i regulacija metabolizma

Na brzinu metabolizma najviše utiču sledeća 4 faktora:

  1. Mišićna masa i fizička aktivnost (više mišića zahteva brži metabolizam, isto kao i fizička aktivnost)
  2. Ishrana i adekvatan unos nutrijenata potrebnih organizmu (hiper kalorijska ishrana uvek će dovesti do pojave gojaznosti i usporavanja metabolizma)
  3. Rad štitaste žlezde (hipertireoza dovodi do ubrzavanja metabolizma, dok ga hipotireoza usporava)
  4. Stres

Ono što Zlatnu Maku čini snažnim saveznikom u regulaciji metabolizma jeste to što ciljano deluje na sve ove uzročne faktore.

Zlatna Maka sadrži niz sastojaka koji organizam snabdevaju elementima neophodnim za njegovo pravilno funkcionisanje i postizanje zdravog i uravnoteženog metabolizma. To su: aminokiseline, gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar, cink i kalijum.

Pored toga, u Zlatnoj Maki se nalaze alkaloidi makaridin, makaen, makamidi i maka alkaloidi koje ne sadrži ni jedna druga biljka, a koji potpomažu normalan rad hipotalamičko-hipofizno-nadbubrežne osovine i tako direktno utiču na regulaciju metabolizma.

Kako Zlatna Maka utiče na faktore metabolizma

Zlatna Maka kao 100% organski proizvod nema nikakvih kontraindikacija što znači da korisnicima donosi isključivo koristi, utičući pozitivno na sva četiri najvažnija faktora za regulaciju metabolizma.

• Mišićna masa i fizička aktivnost

Zlatna Maka podiže nivo energije i podmlađuje organizam istovremeno podstičući telo na aktivnost. Na ovaj način pozitivno utiče na povećanje mišićne mase i ubrzava oporavak mišića. Drugim rečima, Zlatna Maka omogućava lakše treniranje, ubrzava stvaranje mišićne mase i čini da se osoba oseća snažnije i vitalnije.

Zlatna Maka ima takav pozitivan uticaj na mišiće i fizičku aktivnost, da je redovno koriste profesionalni sportisti.

• Ishrana

Uzimanjem Zlatne Make organizmu se obezbeđuje optimalna količina vitamina i minerala potrebnih za zdravo odvijanje svih procesa u telu. Maka sadrži 59% ugljenih hidrata, 14% biljnih vlakana, 9% proteina i 2% masti uz skoro 60 različitih fitonutrijenata, što čini njenu nutritivnu vrednost jako visokom i svrstava je u red superhrane.

• Štitasta žlezda

Veoma je važno naglasiti da je Zlatna Maka bogata jodom koji je od velikog značaja za pravilan rad tireoidne žlezde koja je jedan od najvažnijih faktora za regulisanje metabolizma.

Zdrava štitna žlezda znači zdrav metabolizam.

• Stres

Zlatna maka je biljka koja se vekovima uspešno koristi kao najefikasnije rešenje za otklanjanje posledica stresa i povećanje otpornosti na njega.

Makaidi i makaeni, koji se nalaze jedino u ovoj biljci, veoma efikasno dovode u ravnotežu čitav organizam i uz redovnu upotrebu vitalizuju telesne i moždane funkcije.

Zlatna Maka bogata je antioksidansima koji sprečavaju i uklanjaju oksidativni stres. Pored toga ima i snažno antiinflamatorno dejstvo koje omogućava organizmu da se bori sa različitim upalnim procesima koji se kod metabolički kompromitovanog organizma često nalaze u samom korenu problema.

Uz sve ovo Zlatna Maka ima uticaj na poboljšanje imuniteta i imunog odgovora organizma, podiže nivo energije i potpomaže izgradnju kolagena koji ulazi u sastav kože i kose, a blagodetno deluje i na metabolizam kostiju.

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu