Una de Gato – Izvanredno Lekovita Biljka

Una de Gato – Izvanredno Lekovita Biljka

Una de Gato (Uncaria tomentos) je biljka koju je Svetska zdravstvena organizacija proglasila najlekovitijom biljkom otkrivenom u poslednjih 300 godina i sa pravom je nazvala biljkom XXI veka!

Više od 2000 godina starosedeoci Amazonije su je koristili kao lek. Uspešno se pokazala kod lečenja upalnih procesa, virusnih infekcija, zarastanja dubokih rana, čišćenje organizma, kao i specifičnih bolesti poput artritisa, reumatizma, gastritisa, astme, dizenterije, upala genitalno-urinarnog trakta, čira na želudcu, gonoreje, različitih vrsta tumora i raka.

Danas, studije su nedvosmisleno pokazale da njeni sastojci imaju snažne: protivupalne, antivirusne, antibakterijske, antimutagene, antioksidantne i imunostimulativne efekte na ljudski organizam.

Kako se saznalo za izvanrednu lekovitost biljke Una de Gato?

Upotreba Una de gato u novije vreme počinje od 1974. godine kada je dr. Klaus Keplinger otišao u Peru, i tamo na licu mesta, družeći se sa Indijancima Ashanika učio o načinima korišćenja ove biljke. Svoja istraživanja preneo je dalje u svoju laboratoriju i 1989. i 1990. godine dobio je dva patenta za šest alkaloida izolovanih iz biljke. Patent ukazuje da je ekstrakt pogodan za nespecifičnu stimulaciju imunog sistema.

Od sedamdesetih godina krenula su i klinička ispitivanja korišćenja ove biljke u mnogim zemljama (Peru, Italija, Engleska, Nemačka), najviše u tretiranju složenih stanja kod obolelih od AIDS-a i kancera.

1988. godine je održan međunarodni kongres u Limi, Peru, i tada su izneseni rezultati koji dokazuju da Una de Gato omogućuje telu da se izbori sa novim, nepoznatim virusima.

Ovo je od krucijalne važnosti, jer se kod vakcinacije telo uspešno bori samo sa virusom protiv koga je ta vakcina napravljena. A svakog dana smo svedoci novih, često i mutiranih virusa, koji brzo postaju rezistentni (otporni) na lekove, kao i sve češće slabosti imunog sistema ljudi (usled stresa, zagađenja, pušenja, zračenja, nezdravog načina života, novih ili starih mutiranih virusa…).

Una de Gato efikasno stimuliše pre svega bela krvna zrnaca koja se zovu makrofagi i koji napadaju i “proždiru” viruse, mikroorganizme i ćelije koje su zaražene njima. Danas se zna za šest alkaloida koji su uključeni u stimulaciju imunog sistema.

imUna de Gato – Blagotvorna dejstva na ljudski organizam

una-de-gato-

🍀 Imunomodulatorno

Poboljšava imunitet, ali i leči sopstveni imuni sistem (može se koristiti kod nekih autoimunih bolesti, uz obavezan savet lekara)

🍀 Protivupalno

Kod upala zglobova, urogenitalnog sistema, organa za varenje

🍀 Kardioprotektivno

Sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, normalizuje krvni pritisak

🍀 Detoksikacija

Čisti ćelije I međućelijski prostor, uklanja višak tečnosti iz tela, uklanja toksine iz creva i aktivira jetru za uklanjanje toksina, kod ciroze ili posle hemoterapije

🍀 Antiparazitski

Ubija odrasle parazite i njihove larve

Poručite ekstrakt biljke Una de Gato

Poručite IMUna de Gato putem klikom ovde: Uncaria Tomentosa i za par dana Vam stiže na kućnu adresu.

Za povećanje imuniteta i u prevenciji preporučena dnevna doza je 1-2 kapsule 180 mg. ekstrakta, nakon jela uz dosta tečnosti. Terapijska doza može biti veća.

PorekloZemlja porekla: Peru. Više o poreklu i istoriji biljke Una de Gato pročitajte klikom ovde.
  • Farmaceutskom fakultetu u Beogradu
  • Institutu “Dr. M. Jovanović Batut”
  • Ministarstvo Zdravlja”

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu