Za savršen početak dana: Smuti sa kikiriki puterom, kakaom i zlatnom makom

Za savršen početak dana: Smuti sa kikiriki puterom, kakaom i zlatnom makom

Već ste sigurno čuli i čitali o mnogobrojnim dobrobitima zlatne make, (ukoliko niste više možete saznati ovde), te vam zato danas otkrivamo savršen recept za smuti koji je ukusan, a ujedno predstavlja i pravu energetsku bombu.

Radi se o vrlo jednostavnom receptu koji možete prilagoditi prema sopstvenom ukusu, tako da u svoj smuti možete dodati voće po želji, poput jagoda, malina, borovnica ili drugog šumskog voća, a dobar dodatak može biti i med ili ekstrakt vanile.

Potrebno vam je svega pet sastojaka: zamrznute banane, bademovo mleko, kikiriki puter, kakao i naravno zlatna maka! Sve sastojke stavite u blender i blendujte nekoliko minuta, dok se dobro ne sjedine. Zajedno zlatna maka i banana čine fantastičan izvor energije i podižu raspoloženje, dok kikiriki puter daje smutiju bogat i kremast ukus!

Ukoliko smanjite količinu bademovog mleka, dobićete gušči smuti koji će tada više ličiti na dezert, a kao „šlag na tortu“, na vrh smutija možete izrendati dve kocke crne čokolade za bogatiji ukus!

RECEPT

Vreme priprema: 5 minuta Za 2 osobe

Sastojci:

  • 2 velike, zamrznute banane 250 ml bademovog mleka 1 kašika kikiriki putera i 2 kašike kakaa
  • 1 kašičica zlatne make 4 do 5 kockica leda

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i blendujte dok ne dobijete, lepu, gustu kašu. Na vrh smutija možete narendati dve kocke crne čokolade!

Uživajte!

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu