Zdrave navike kojim bi trebalo da započnete dan

Zdrave navike kojim bi trebalo da započnete dan

Jutro u kom uživate nije nešto što se jednostavno desi – ono se stvara.

Svako od nas ime neke navike kojih je možda svestan, a možda i ne, ali ma koliko rano morali da ustajemo, bilo bi dobro da u svoj jutarnji ritual uvedemo neke zdrave navike koje će nam pomoći da imamo par minuta za sebe i tako sakupimo dovoljno pozitivne energije kako bismo se lakše suočili sa obavezama koje nas čekaju.

Ne morate uvesti sve predloge od jednom, ali pokušajte da praktikujete bar neke od njih i sagledajte da li će vam se jutra, a time i dani, poboljšati.

Započnite dan muzikom i čajem

Napravite plejlistu pesama koje vas opuštaju i čine da se osećate prijatno. Kada se probudite, umesto televizora, pustite ovu plejlistu i skuvajte čaj u koji ćete dodati sok od pola limuna.

Pre nego što posegnete za daljinskim upravljačem popijte čaj u miru, uživajući u muzici.

Na ovaj način ne samo da ćete se osećati smireno, već ćete i na pravi način pokrenuti metabolizam za dan pred vama.

Istežite se ili meditirajte svakodneno

Ukoliko ne praktikujete meditaciju, istezanje se svakako mora naći u vašoj jutarnjoj rutini. Dovoljno vam je svega pet minuta, a bićete pokretljiviji i poletniji.

Ne preskačite doručak

Već ste sigurno čuli da je doručak najbitniji obrok dana – odvojite vreme za njega!

To je obrok kojim bi u organizam trebalo da unesemo najzdravije namirnice, koje će nam dati dovoljno energije za dobar deo dana.

Hrana koja se unosi ujutru, na prazan želudac, najbrže se vari i ima najviše dobrih i hranljivih sastojaka koje ulaze u naš krvotok, zato birajte zdrave namirnice.

Dalje ruke od (smart) telefona

Mnogi od nas drže mobilni telefon na noćnom stolu, te ga uzimaju u ruke čim se probude.

Ovo je jako loša navika iz više razloga, a samo jedna je da odmah nakon što otvorimo oči, čitamo vesti i mejlove koji su nam u međuvremenu pristigli.

Sve te poruke i vesti će biti tu i 30 minuta kasnije.

Dakle, ostavite telefon u drugoj sobi, ili makar na razdaljini koja vam nije “na dohvat ruke”, i posvetite se stvarima za koje kasnije nećete imati vremena.

Ako i vama svako jutro počinje užurbano i u nervozi, uz obaveznu cigaretu ili kafu, bez doručka, pokušajte nešto drugačije.

Može samo da vam donese dobro!

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu