Sprečite Opadanje Kose

Sprečite Opadanje Kose

Svakodnevno gubimo oko 50 do 100 dlaka. Ovaj podatak može delovati zastrašujuće, ali kako prosečna osoba ima oko 100 000 dlaka na glavi taj broj je zaista zanemarljiv. Međutim, postoje situacije kada je taj gubitak veći i vrlo vidljiv pa se preporučuje blagovremena reakcija u vidu pronalaženja prirodnih rešenja za opadanje kose. 

Androgenetska alopecija

Androgenetska alopecija je zasnovana na povećanoj osetljivosti folikula dlake na hormon dehidrotestosteron, i folikuli dlake se smanjuju u veličini, i dlake brže ispadaju a slabije rastu, pa kosa postaje kraća i tanja.

Androgenetska alopecija je najčešći oblik gubitka kose, najčešće genetski predodređen i obično je neko od članova porodice već time pogođen. ⁣

Kod muškaraca počinje u dobi 18-20 godina, otprilike u 25 godini je povećan rast brade i lojnih žlezda na glavi, i gubitak kose koji prestaje oko 40.godine. Dešava se i kod žena, u području vrha glave. Što se ranije utvrdi, uspešniji je tretman ali kod ovog oblika gubitka kose ne može se nikada vratiti na prošlo stanje, mogu se samo ublažiti efekti.⁣

Razlozi i Rešenje za Opadanje Kose Kod Muškaraca

Na androgenetski gubitak kose kod muškaraca mogu uticati tri nezavisna faktora: 

  1. Genetski Faktor
  2. Hormoni
  3. Godište

U cilju ublažavanja efekata androgenetske alopecije, ali i generalnih simptoma opadanja kose, vrlo je važno obratiti pažnju na ishranu! Preporučuje se konzumiranje hrane koja sadrži puno aminokiselina i vitaminima, a posebno B i C vitamine.

Camu Camu je biljka koja sadrži najviše C vitamina u prirodi, a koja poboljšava strukturu kose. Podržite zdravlje i lepotu svoje kose sa Camu camu.

Razlozi i Rešenje za Opadanje Kose Kod Žena

srce-prirode-resenje-za-opadanje-kose

Androgenetska alopecija pogadja i žene i uzrokuje difuzni gubitak kose. U vreme kada je kosa simbol lepote i zdravlja, gubitak kose može postati izuzetno kompleksan problem i nepovoljno uticati na psihofizičko stanje svake žane – bez obzira na njene godine, profesiju ili obrazovanje.

Za razliku od muškaraca, kod kojih je opadanje kose u najvećem broju slučajeva vezan za androgenetska alopecija (nasledni faktor), kod žena mogu postojati i drugi, mnogobrojni uzroci. Neki od njih mogu biti:

  1. Trudnoća
  2. Hemioterapija
  3. Hormonski Disbalans
  4. Pojačan Stres (pročitajte: kako se lakše nositi sa stresom i spasiti zdravlje)
  5. Nezdrave Dijete
  6. Hirurške Intervencije
  7. Autoimune Bolesti…

Kako bi očuvale svoje zdravlje i ublažile simptome opadanje kose, ženama se preporučuje korišćenje MAKAMU® (Super Zlatna Maka) praha. MAKAMU® je napravljen od dve potpuno neškodljive biljke, nema nikakvih kontraindikacija, a dovoljna je samo jedna srednje popunjena kašičica dnevno (3-5gr) koja se pije uz doručak!

Može vam se svideti

Proizvod je dodat u korpu