IMUna de Gato

 

IMUna de Gato (Uncaria Tomentosa) – 60 kapsula / 180mg

Sastojci IMUna de Gato imaju široko preventivno dejstvo, kao i sposobnost da prepoznaju i izleče ukorenjena patološka stanja, omogućavajući brz oporavak i efikasnu zaštitu čitavog organizma. Takođe, ekstrakt kore ove amazonske lijane predstavlja najjači imunostimulant koje je priroda stvorila do sada.

Zemlja porekla: Peru

Doziranje i Način Upotrebe: Za povećanje imuniteta i u prevenciji preporučena dnevna doza je 1-2 kapsule 180 mg. ekstrakta, nakon jela uz dosta tečnosti. Terapijska doza može biti veća.

1.080,00 rsd

Opis

Šta je Una de Gato (Mačja Kandža)?

Una de Gato (Uncaria Tomentosaje drvenasta lijana poreklom iz prašuma Amazona. Poznata je i kao “Mačja Kandža” zbog svojih malih, oštrih trnova povijenih unazad koji svojim izgledom podsećaju na mačije kandže.

Više od 2000 godina starosedeoci Amazonije su je koristili kao lek. Uspešno je lečila upalne procese, virusne i druge infekcije, čistila organizam i pomagala zarastanje rana, ali je blagotvorno delovala i na lečenje raznih bolesti, poput: artritisa, reumatizma, gastritisa, astme, dizenterije, čira na želudcu, gonoreje, različitih vrsta tumora i raka… Plemena koja žive oko Amazona i danas koriste Una de Gato tako što od njene kore prave razne čajeve i detokse.

Upotreba ove biljke u novije vreme počela je sedamdesetih godina prošlog veka, kada je dr Klaus Keplinger otišao u Peru i lično učio o načinima korišćenja ove biljke. Svoja istraživanja preneo je dalje u svoju laboratoriju i 1989. i 1990. godine dobio je dva patenta za šest alkaloida izolovanih iz biljke. Patent ukazuje da je ekstrakt pogodan za nespecifičnu stimulaciju imunog sistema.

Efekti IMUna de Gato na Ljudski Organizam

Studije su nedvosmisleno pokazale da njeni sastojci imaju snažne:

🌱 Antivirusne

Alkaloidi iz biljke Una de Gato dramatično povećavaju sposobnost belih krvnih zrnaca da napadaju, onesposobljavaju i uništavaju bakterije i viruse kao i sva strana tela u našem organizmu . Zato je ova dragocena biljka najbolji izbor pred pojavu gripa i drugih viremija.

🌱 Antibakterijske

Postoji mnogo naučnih istraživanja koja su dokazala da prirodni lekovi mogu sačuvati ljudski organizam od raznih bakterisjkih infekcija i na taj način izbeći upotrebu sintetičkih lekova koji imaju mnogobrojne nuspojave. Una de Gato se već vekovima koristi kao prirodni lek, ali i kao prirodni antibiotik.

🌱 Antimutagene

Podaci o istraživanjima efikasnosti ove biljke pokazuju jako pozitivno dejstvo u očuvanju ćelijske vitalnosti i odbrane na nivou membrane svih ćelija u telu. Jedno od istraživanja pokazalo je da su se mutagene ćelije u urinu pušača (mutagene ćelije su uvek prisutne u urinu pušača) drastično smanjile nakon konzumacije ekstrakta amazonske lijane Una de Gato. Ovo istraživanje objavljeno je u časopisu Journal of Ethnopharmacy još 1993 godine.

🌱 Antioksidantne

Oksindolski alkaloidi daju ovom jakom antioksidantu i imunostimulatoru osobine koje retko možemo sresti u jednoj biljci. Drastično osnažuju i uvećavaju odbranbrene mehanizme ljudskog tela koje bakterije i virusi tj glavni uzročnici bolesti ne mogu savladati.

🌱 Imunostimulativne Efekte

Ekstrakt kore amazonske lijane predstavlja najjači imunostimulant koje je priroda stvorila do sada. Dokazano je da povećaava broj T- Limfocita za preko 50%, kao i bezbroj drugih blagotvornih efekata na podizanje i jačanje imunog sistema.

🌱 Deluje i kao Antireumatik 

Savremeni način života doneo je masovnu, gotovo epidemijsku pojavu oboljenja koštanog sistema. Zahvaljujući svom sastavu, Una de Gato deluje antiiflamatorno i analgetski. To znači da ne samo da će otkloniti bol i otkloniti upalu kod artritisa, burzitisa i brojnih oblika reumatizma nego će kao antioksidant zaštititi naše ćelije od starenja i time otkloniti početni uzrok mnogih degenerativnih stanja kako koštanog tako i ostalih sistema u našem organizmu.

🌱 Pomaže Čišćenje i Lečenje Digestivnog Sistema

Una de Gato ima sposobnost da čisti kopletan gastro-intestinalni trakt i tako pomogne bolesnicima koji pate od: sindroma propustljivih creva,sindrom iritiranih creva,kronove bolesti, divertikulusa, raznih fistula, hemoroida, čireva, gastritisa, parazita i poremećaja crevne flore.

Doziranje i način upotrebe

Za povećanje imuniteta i u prevenciji preporučena dnevna doza je 1-2 kapsule 180 mg. ekstrakta, nakon jela uz dosta tečnosti. Terapijska doza može biti veća.

Sporedni Efekti

Extract IMUne de Gato je pakovan u kapsulama od 180mg. To je maksimalna dozvoljena dnevna doza za dijetetske suplemente. Koristi se 1 kapsula dnevno. Svaka veća doza se smatra lekom te vas molimo da pogledate poglavlja :

Nutritivne Vrednosti i Sadržaj

Nutritivne informacije:1 kapsula10 g
Energetska vrednost
Proteini
Ugljeni hidrati
Masti
4,95kJ/1,17 kcal
0,125 g
0,150 g
0,001 g
1505kJ/356 kcal
37,994 g
45,593 g
0,304 g

Aktivni sastojci:

Standardizovani suvi extrakt kore mačije kandže (Uncaria tometosa) 10:1 (min.3% alkaloida)

180 mg54,711g

Sredstvo za zgrušavanje: mikrokristalna celuloza i želatinska kapsula.

Više o sastavu pročitajte ovde.

Istraživanje i Sertifikati

Ispitano na:

  • Farmaceutskom fakultetu u Beogradu
  • Institutu “Dr. M. Jovanović Batut”
  • Ministarstvo Zdravlja

Pročitajte više o istraživanjima i sertifikatima ove biljke. 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „IMUna de Gato“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proizvod je dodat u korpu